Prejsť na obsah

Metodický deň ( ZŠ, ZUŠ, JŠ a CVČ)

Celomestský metodický deň pre učiteľov a vychovávateľov ZŠ, ZUŠ, JŠ, ŠKD a CVČ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice

Dňa 3. februára 2015 pripravilo mesto Košice Celomestský metodický deň pre učiteľov a vychovávateľov ZŠ, ZUŠ, JŠ, ŠKD a CVČ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, ktorý v spolupráci so základnými školami, základnými umeleckými školami, jazykovou školou a centrom voľného času zorganizoval referát školstva, športu a mládeže.

Cieľom metodického dňa bolo :
Ø poskytnúť učiteľom a vychovávateľom odborno-metodickú pomoc,
Ø aktivizácia pedagogických zamestnancov,
Ø výmena skúseností, získavanie nových zručností,
Ø prezentácia tvorivosti, nápadov a zručností pedagogických zamestnancov,
Ø zvýšenie záujmu o experimentálnu a tvorivú prácu vo výchovno-vzdelávacom
Ø procese, v oblasti vzdelávacích predmetov, v oblasti IT kriminality a umeleckej oblasti,
Ø prezentácia nových trendov vo výučbe cudzích jazykov v školách,
Ø výmena skúsenosti a prezentácia práce v rámci odborov základnej umeleckej školy,
Ø spolupráca učiteľov a vychovávateľov z jednotlivých škôl a školských zariadení.

V rámci metodického dňa učiteľov boli prezentované aj ukončené skúsenosti zo školských projektov v rámci OP Vzdelávania, ich úspešná implementácia do praxe, do výchovno-vzdelávacieho procesu, výmena teoretických i praktických skúseností a zručností, odovzdávanie vytvorených učebných materiálov, metodických postupov vybratým novým základným školám.

Pre učiteľov a vychovávateľov bolo pripravených spolu 40 stanovíšť. Aktivity prebiehali v priestoroch 19 základných školách, pre učiteľov ZUŠ a JŠ boli pripravené 3 stanovištia, pre vychovávateľov CVČ 2 stanovištia v CVČ EP Popradská 86. Niektoré aktivity budú prebiehať aj v priestoroch mimo škôl a školských zariadení, napr.: Vsl. múzeum, Nám. Maratónca mieru a Expozícia Príroda Karpát, Hviezdoslavova 3. S uvedenými organizáciami boli pripravené zaujímavé teoretické vstupy a praktické ukážky.
Aktivity boli ponúkané spoločne pre všetkých učiteľov a vychovávateľov ZŠ, ZUŠ, JŠ, taktiež pre vychovávateľov ŠKD a CVČ.
Metodického dňa sa zúčastnilo 1072 učiteľov a vychovávateľov. Z celkového počtu využilo možnosť hodnotenia aktivity 932 osôb. Spokojnosť vyslovilo 884 pedagógov, 46 posúdilo aktivitu za priemernú a dvaja boli nespokojní.

Miesto učiteľov v spoločnosti je nenahraditeľné a práve preto je významné ich neustále vzdelávanie sa a výmena skúseností, návykov, postupov a zručností. Okrem vzdelávania sa v rámci kontinuálneho vzdelávania pedagogických zamestnancov a samoštúdia je jednou z možností rozšírenia vedomostí a sebarealizácie aj aktívna účasť v rámci metodického dňa.

Mesto Košice ako zriaďovateľ škôl a školských zariadení si vysoko váži fundovaný a aktívny prístup k príprave a realizácii metodického dňa.

Vyslovuje poďakovanie:
- riaditeľom a pedagógom škôl a školských zariadení, ktorí sa podieľali na organizovaní metodického dňa,
- všetkým garantom, lektorom,
- a participujúcim organizáciám
za prezentáciu tvorivosti, kreativity, nových - moderných trendov vo výchove a vzdelávaní.


Spätná väzba - elektronická pozitívna reakcia na metodický deň, svedectvo, že metodický deň má svoj význam.

Dúfam, že ti mail dôjde v poriadku, ale hovorí sa že pochvál nie je nikdy dosť. Moja dcéra sa ma pýtala, že kto z Polianskej robí prezentácie pre učiteľov na met. dňoch lebo že kolegyne hovorili, že konečne im MD niečo dal, že to bolo super.
Podľa popisu tej úžasnej lektorky mi je jasné, že sa jedná o teba. Takže blahoželám, nadchla si kolegyne .
Pozdravujem zdravé jadro a “česť vašej vysokováženej práci”.
Prepáč chyby.
Vaša bývalá kolegyňa teraz šťastná dôchodkyňa Ľuba