Prejsť na obsah

Metodický deň na košických školách

Oddelenie školstva MMK pripravilo na piatok 1. februára 2008 Metodický deň pre pedagogických zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

Po viac ako dvoch rokoch sa v piatok 1.februára 2008 na 18 miestach v Košiciach usporiada celkovo 21 odborných seminárov v rámci celomestského Metodického dňa učiteľov košických základných škôl.

Organizátori tejto akcie Oddelenie školstva MMK a Metodický úsek Strediska služieb škole si prizvali 45 lektorov z rôznych inštitúcií a odborných pracovísk, ktorí sa vo svojich sekciách zamerajú na aktuálne témy podľa vyučovacích predmetov.

K najpočetnejším skupinám budú patriť vychovávateľky zo školských klubov, ktoré sa zúčastnia tvorivých dielní v CVČ Technik, ďalej učitelia z 1. stupňa, pre ktorých je pripravených 9 rôznych seminárov ako aj učitelia matematiky, ktorí zapĺňa poslucháreň Prírodovedeckej fakulty UPJŠ.
Medzi netradičné témy možno zaradiť Osvetu a propagáciu separovaného zberu, v rámci ktorej učitelia chémie navštívia Košickú spaľovňu. Zaujímavou bude aj prechádzka a odborné prednášky v Botanickej záhrade. Na ZŠ Ľ. Fullu Maurérová 21 sa stretnú účastníci 4. mestskej konferencie- Moderná škola v informatickom veku.

Na metodickom dni potvrdilo účasť 1294 pedagogických a nepedagogických zamestnancov v zriaďovateľskej pôsobnosti MMK.

Zdroj: Oddelenia školstva MMK