Prejsť na obsah

Metodický deň bol jedinečnou príležitosťou na stretnutie pedagógov

V závere januára sa uskutočnil celomestský metodický deň pre pedagógov základných škôl a základných umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Metodický úsek strediska služieb škole v spolupráci s Oddelením školstva Magistrátu mesta Košice nadviazail na tradíciu metodických dní, ktoré mali dobrú odozvu v učiteľskej verejnosti. Na tohtoročný metodický deň sa prihlásilo 1260 pedagógov zo všetkých základných škôl a v rámci spolupráce bola účasť na metodickom dni ponúknutá aj pedagógom cirkevných základných škôl. Novinkou bol tiež zaujímavý program pre učiteľov hudobných odborov na základných umeleckých školách.

„Program bol pripravený na 33 stanovištiach pod odborným vedením prizvaných lektorov z vysokých škôl, metodicko-pedagogického centra, centier pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, centier voľného času, z radov učiteľov a metodikov. Svoje priestory 27 organizácií a škôl mesta Košice, vrátane katedier prírodovedných predmetov a geografie UPJŠ, Botanickej záhrady, ZOO v Kavečanoch, Divadla Smer i Historickej radnice." uviedla vedúca oddelenia školstva Helena Jeníková

Hlavným cieľom metodického dňa bolo predovšetkým ponúknuť učiteľom možnosť ďalšieho vzdelávania v ich aprobačnom predmete. Účastníci získali množstvo informácií a prakticky sa oboznámili s inovatívnymi metódami vyučovania a modernými učebnými pomôckami, ktoré môžu využiť v praxi a aplikovať ich vo svojich školských vzdelávacích programoch.

Metodický deň 2009 bol jedinečnou príležitosťou na spoločné stretnutia kolegov, vzájomné rozhovory, výmenu skúseností a zároveň priestorom, kde sa pedagógovia mohli podeliť o svoje každodenné problémy, starosti i radosti.