Prejsť na obsah

Mestskí policajti zadržali podozrivého z vraždy

Muža podozrivého z vraždy zadržali mestskí policajti. Keď v nedeľu večer o 19.30 hod. prechádzala hliadka mestskej polície zo stanice Stred na služobnom motorovom vozidle okolo Jesennej ulice č. 22, spozorovala, že na zemi leží starší muž a krváca z oblasti hrudníka a pravej nohy.

Jeden z príslušníkov mestskej polície začal poskytovať zranenému 52-ročnému Pavlovi I. z Košíc prvú pomoc. Druhý člen hliadky zadržal podozrivého mladého muža, ktorý sa zdržiaval v blízkosti a mal zakrvavené ruky a tvár. Následne k hliadke mestskej polície prišiel muž, ktorý uviedol, že bol svedkom fyzickej roztržky medzi týmito osobami a medzitým už telefonicky privolal rýchlu lekársku službu.

Po príchode ďalšej hliadky mestskej polície boli 23-ročnému bezdomovcovi Petrovi B. z Košíc nasadené putá, pretože kládol aktívny odpor a pokúšal sa z miesta činu utiecť. Po príchode zdravotníkov bol zranený muž prevezený do Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, kde však zraneniam podľahol.

Do príchodu príslušníkov kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zabezpečovali mestskí policajti miesto činu a zisťovali svedkov udalosti. Zadržaný Peter B. bol následne odovzdaný kolegom zo štátnej polície. Muža dnes vyšetrovateľ policajného zboru obvinil z vraždy, za ktorú mu hrozí až dvadsaťročný trest odňatia slobody.

"Nezisteným ostrým predmetom obvinený najmenej jedenkrát bodol poškodeného do oblasti hrudníka, čím mu spôsobil bodnú ranu v oblasti medzi 5. a 6. rebrom, ako aj rezné rany na ľavom predlaktí a pravom predkolení," informovala Jana Demjanovičová, hovorkyňa košického krajského riaditeľstva policajného zboru. Obvinený sa nachádza v policajnej cele. O tom, či ostane vo vyšetrovacej väzbe, rozhodne súd.