Prejsť na obsah

Mestská polícia je pripravená na blížiace sa sviatky

V súvislosti so sviatkom Všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých budú príslušníci Mestskej polície Košice počas preventívno-bezpečnostných akcií orientovať výkon služby a venovať zvýšenú pozornosť cintorínom v jednotlivých obhospodarovaných územných obvodoch s cieľom zabezpečiť verejný poriadok, ochranu občanov a ich majetku a predchádzať krádežiam pietnych predmetov (vencov, kvetín, svietnikov a pod.).
Preventívno-bezpečnostné akcie budú realizované od 1. novembra od 7.00hod. nepretržite do 4. novembra do 24.00 hod.. Zvýšená pozornosť bude zo strany Mestskej polície Košice venovaná aj stálym a dočasne zriadeným trhoviskám, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti cintorínov z dôvodu zamedzenia vreckovým krádežiam.

Príslušníci MsP Košice budú usmerňovať dopravu iba v prípadoch problémov so statickou dopravou (blokovanie prechodu po chodníku, blokovanie prejazdu motorových vozidiel a pod.), prevažne však na parkoviskách, ktoré sa nachádzajú pri Verejnom cintoríne na ul. Cintorínskej v Košiciach. V prípade potreby budú zúčastnení príslušníci spolupracovať s príslušnými Obvodnými oddeleniami Policajného zboru SR a s Okresným dopravným inšpektorátom Policajného zboru SR v Košiciach (dynamická doprava, dopravné zápchy a pod.).
Zabezpečovanie verejného poriadku v košickom krematóriu pri Zelenom dvore budú realizovať príslušníci Obvodného oddelenia PZ Košice – Sever.