Prejsť na obsah

Mesto zabezpečí pre seniorov príjem „zrušených“ televíznych programov

Košickým seniorom, ktorí sú menej mobilní a veľa času strávia pri televízoroch sa nepáči, že od Nového roka stratia možnosť sledovať viaceré svoje obľúbené seriály či iné vysielania. Od 1. januára 2017 totiž nebudú až tri televízne programy dostupné tak ako doposiaľ voľne, cez antény. Vedenie Mesta Košice sa preto rozhodlo vyjsť v ústrety seniorom, ktorí bývajú v mestských bytoch, a príjem týchto programov pre nich zabezpečí.

S požiadavkou na zabezpečenie vysielania od januára „zrušených" programov sa nájomníci bytových domov vo vlastníctve mesta obrátili na Bytový podnik mesta Košice (BPMK). Ten nechá prekonvertovať doterajší systém na satelitný v bytových domoch: Herlianska 79 – 85, Popradská 72, Adlerova 4, Golianova 30 – 33, Južná trieda 23 – 27, Šoltésovej 11, 13, Vojvodská 2,4, Mlynárska 1,5 a Zborovská 1, 7.

„Veľmi nám záleží na tom, aby sa všetci košickí seniori cítili v našich mestských bytoch čo najlepšie a najkomfortnejšie," uviedla viceprimátorka mesta Košice, zároveň aj predsedníčka bytovej komisie, Renáta Lenártová. „Pre naše mesto urobili počas svojho pracovne aktívneho života mnoho dobrého, a my im chceme svoju vďačnosť vyjadriť aj takýmito ústretovými krokmi ."

Podľa informácií z BPMK, vzhľadom na blížiace sa vianočné sviatky, vybavovanie oficiálnych súhlasov, ale i samotnej náročnosti prác, k zrealizovaniu zákazky by malo dôjsť najskôr v prvom januárovom týždni budúceho roka. Prioritou sú malometrážne domy na Južnej triede, Šoltésovej, Vojvodskej, Mlynárskej a Zborovskej ulici.

Bytové domy Sládkovičova 3 a Vodárenská 14 nie sú zahrnuté v tomto rozšírení bytových staníc. Sládkovičovu čaká rekonštrukcia, byty na Vodárenskej ulici sa po rekonštrukcii momentálne prideľujú občanom, a všetky rozvody pre poskytovateľov prenosu signálu TV a internetu sú tam už urobené.

V 682 malometrážnych bytoch, ktoré sú vo vlastníctve mesta, žije v súčasnosti celkovo viac ako tisíc seniorov.