Prejsť na obsah

Mesto už čoskoro sfunkční Angels arénu

Mesto Košice chce pomôcť basketbalu v Košiciach. Na spoločnom brífingu primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka a generálneho managera basketbalového klubu Young Angels Daniela Jendrichovského to potvrdili obe strany. Už začiatkom leta mesto cez Bytový podnik mesta Košice prevzalo správu Angels arény a v súčasnosti vykonáva kroky k tomu, aby bola hala čo najskôr plne využiteľná.

Okamžite ako som sa dozvedel o problémoch s halou, som sa začal o túto tému zaujímať. Ďakujem pánovi Jendrichovskému za to čo urobil pre šport v našom meste a preto mu mesto podáva pomocnú ruku. V športe sme dominovali, ale v posledných rokoch to tak vôbec nevyzerá. Musíme sa vrátiť späť na pozície, ktoré by malo mesto ako sú Košice mať. Šport podporujeme a budeme podporovať aj naďalej,” konštatoval primátor.

Kroky vedúce k obnoveniu haly zatiaľ prebiehajú podľa plánu, hala má byť hotová 12.septemra.  V súčasnosti sa dokončili práce na problémovej vzduchotechnike a v najbližších dňoch očakáva mesto stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva o spôsobilosti objektu. 

Som veľmi rád za to, čo sa deje. Ak by komunikácia s mestom a prístup bol v uplynulých piatich rokoch taký, ako za posledný mesiac, tieto veci by sme neriešili,” netajil nadšenie Daniel Jendrichovský.

Po prijatí stanoviska RÚVZ čakajú objekt posledné drobné úpravy a následne bude plne pripravený na používanie.