Prejsť na obsah

Mesto Košice už začalo s opravami výtlkov na cestách

Hoci prvé veľké opravy výtlkov by mohli začať začiatkom apríla, využili sme hneď prvé tohtoročné teplejšie dni aj na to, aby sme vyšli v ústrety motoristom. S opravami sa už začalo takmer na celom území mesta na hlavných ťahoch, v rozpočte je na to vyčlenených milión eur.

"Opravovali sme ich, samozrejme, i v zime, išlo však iba o havarijné prípady vzhľadom na to, že sa používali a ešte i doteraz používajú len náhradné technológie," vysvetľuje vedúci referátu Ing. Juraj Cichanský. „Momentálne totiž ešte stále nie je vhodné počasie na to, aby boli spustené do prevádzky zariadenia na výrobu asfaltom obaľovaných zmesí."

V tomto prípade pomôže odborníkom pri likvidácii časti výtlkov oprava mosta na Hlinkovej ulici. „Keďže tam robia dokončovacie práce a treba spraviť povrchové úpravy asfalto-betónom, využijeme spustenie zariadenia a časť zmesi použijeme na opravu výtlkov. S opravami sme už začali, výtlky opravujeme na hlavných ťahoch v celom meste." 

Na stavebnú údržbu komunikácií je v rozpočte mesta vyčlenených 1,5 milióna eur, z toho na opravy výtlkov milión eur. Ide o rovnakú sumu, akú mal referát dopravy k dispozícii aj minulý rok. Našťastie, tohtoročná zima bola oveľa miernejšia ako tá predchádzajúca, preto ani nedošlo k tak výrazným poškodeniam povrchu vozoviek. 

Obaľovacia súprava bude síce kvôli mostu Hlinkova spustená iba niekoľko dní, mesto však chce túto príležitosť využiť naplno. Referát dopravy mesta Košice predpokladá, že by reálne mohli začať s prvými veľkými opravami výtlkov v meste začiatkom apríla.