Prejsť na obsah

Mesto Košice pokračuje v investíciách do obnovy športovísk

Primátor Richard Raši dnes slávnostne otvoril a odovzdal do užívania atletickú dráhu na Základnej škole (ZŠ) Trebišovská. Ide o prvý zrekonštruovaný atletický ovál v Košiciach od čias ukončenia výstavby poslednej košickej ZŠ (r. 1995 – ZŠ Bruselská; sídlisko Ťahanovce).

Mesto v rámci Koncepcie rozvoja športu v Košiciach vyčlenilo na jeho obnovu z rozpočtu 75 360 eur. „Atletický ovál bude k dispozícii nielen žiakom školy, ale aj obyvateľom mestskej časti. Verím, že pritiahne ľudí všetkých generácií a aj vďaka nemu rozhýbeme a rozšportujeme Košice, ktoré sa práve v tomto roku pýšia titulom Európske mesto športu. Nasledujúcu atletickú dráhu by sme mali otvoriť pri ZŠ Ladislava Novomeského a každý rok by sme chceli pri našim školách vybudovať ďalšie nové atletické ovály," konštatoval košický primátor. 

V rámci zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je počet športovísk základných škôl možno dostačujúci, nedostatočná je však kvalita a športové vybavenie týchto objektov. Postupne chce mesto zrevitalizovať atletické ovály vo všetkých mestských častiach, skvalitňovať vybavenia ihrísk, telocviční a bazénov existujúcich školských areálov. Mesto Košice ale plánuje pokračovať aj vo výstavbe nových športových zariadení, čím sa zvýšia možnosti ich využívania v rámci školskej výučby, organizovania mimoškolskej činnosti i športových aktivít obyvateľov príslušnej mestskej časti.

Video z otvorenia atletického oválu si môžete pozrieť tu:

http://www.kosice.sk/video_player.php?id=5