Prejsť na obsah

Mesto Košice - oddelenie školstva


Mesto Košice každoročne pripravuje a organizuje toto už tradičné podujatie ku Dňu učiteľov - sviatku vzdelávania a múdrosti. Na oslavách sa zúčastňuje vedenie Mesta Košice, starostovia, významní hostia, riaditelia škôl a školských zariadení a ocenení pedagógovia.

Celomestské oslavy Dňa učiteľov 2018
pedagogických zamestnancov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa konali v priestoroch Historickej radnice, Hlavná 59, Košice dňa 26. marca 2018.
Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie. Ide o príležitosť poďakovať z úrovne Mesta Košice všetkým, ktorí znalosťami, obetou a trpezlivosťou formujú človeka a spoločnosť.

Prítomným sa formou videovizitky prihovoril Richard Raši. Slávnostné príhovory predniesli
viceprimátori Renáta Lenártová a Martin Petruško, kolegov – učiteľov pozdravila aj Alžbeta
Tamásová, vedúca oddelenia školstva. Príjemnú atmosféru v rámci kultúrneho programu umocnilo vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy, Jantárová 6, Košice.

Ocenených bolo 35 pedagogických zamestnancov zo škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej a územnej pôsobnosti mesta Košice, ktorí si prebrali ďakovné listy, pamätné plakety, kytičku a spomienkové darčeky za dlhoročnú pedagogickú prácu, mimoriadne výsledky dosiahnuté vo výchovno-vzdelávacom procese, inovatívny prístup vo vzdelávaní, či starostlivosť o postihnutých a talentovaných žiakov, za dlhoročné pedagogické majstrovstvo, odbornú erudovanosť, pedagogický takt a príkladné charakterové vlastnosti. Ocenení boli vybraní na základe vopred stanovených kritérií. Návrhy na ocenenie predkladali samotné školy, dva návrhy predložilo oddelenie školstva.

Celomestskými oslavami Dňa učiteľov si mesto Košice pripomína potrebu upevnenia rebríčka spoločenských priorít, kde medzi najvýznamnejšími priečkami musí byť aj podpora výchovy a vzdelávania, podpora školského prostredia, ktoré má najvýznamnejší vplyv na kvalitu školského systému a zároveň predstavuje najdôležitejšiu investíciu pre budúcnosť.

Prílohy