Prejsť na obsah

Mesto Košice chce pomôcť poškodeným ľuďom po výbuchu plynu v Prešove 50 000 eurami

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) predloží na štvrtkové rokovanie mestského zastupiteľstva uznesenie, v ktorom navrhne schváliť nenávratnú finančnú výpomoc pre mesto Prešov v sume 50 000 eur. Finančné prostriedky pôjdu na účet, ktorý zriadilo mesto Prešov pre občanov v 12-poschodovej bytovke na Mukačevskej ulici, kde uplynulý piatok vybuchol plyn. Výbuch si doteraz vyžiadal 7 ľudských životov, ďalšia osoba je nezvestná a niekoľko desiatok zranených, bytovku bude musieť mesto zbúrať.

Ponuka Prešovčanom stále trvá

Jaroslav Polaček sa ešte uplynulý piatok spojil s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou (KDH) a ponúkol ubytovanie a pomoc pre ľudí zasiahnutých nešťastím. Zaujímal sa aj o zdravotný stav obyvateľov bytovky a ocenil prácu všetkých záchranných zložiek, ktoré sa podieľajú na zmierňovaní následkov tejto tragédie. Situáciu na Mukačevskej ulice spolu s ďalšími predstaviteľmi vedenia mesta pozorne sledujú aj v týchto dňoch. Primátor zdôraznil, že mesto je aj naďalej pripravené v prípade požiadania susedom z Prešova vo všetkom pomôcť.

Primátor Polaček verí, že návrh na finančnú pomoc bude jednohlasne schválený

Minulý piatok bol obrovským nešťastím. Som ale rád, že práve v takýchto chvíľach zabudneme na spory, dokážeme sa spojiť a nezištne si navzájom pomôcť. Na účet mesta Prešov sa od piatka skladajú ľudia azda z každého kúta našej krajiny vrátane desiatok Košičanov. V pondelok sme sa stretli so starostami najväčších košických mestských častí. Dohodli sme sa, že vo štvrtok na mestské zastupiteľstvo predložíme návrh a spoločne odsúhlasíme Prešovu pomoc vo výške 50 000 eur. Som presvedčený, že návrh jednohlasne schválime a aj takýmto spôsobom vyjadríme súdržnosť a solidaritu našim susedom,“ uviedol primátor mesta Jaroslav Polaček.