Prejsť na obsah

Mesto Košice

Celomestský metodický deň učiteľov a vychovávateľov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice


Dňa 3. februára 2015 (utorok) sa uskutoční Celomestský metodický deň učiteľov a vychovávateľov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice .

Pre učiteľov a vychovávateľov ZŠ je pripravených 40 stanovíšť. Aktivity budú realizované v priestoroch základných škôl, základných umeleckých škôl, jazykovej školy a v centre voľného času. Niektoré aktivity sú ponúkané spoločne pre všetkých učiteľov a vychovávateľov ZŠ, ZUŠ, JŠ, taktiež pre vychovávateľov ŠKD a CVČ.

Dve aktivity budú realizované v priestoroch mimo škôl a školských zariadení, napr.: Východoslovenské múzeum, Nám. Maratónca mieru a v priestoroch Expozícia Príroda Karpát, Hviezdoslavova. Na jednotlivých stanovištiach sú pripravené zaujímavé teoretické vstupy a praktické ukážky. Zaujimavé bude aj stretnutie s Ing.  Jaroslavom Osterom, ktorý sa bude venovať veľmi aktuálnej téme IT kriminalite.

Metodický deň sa pripravuje pre cca 1400 učiteľov a vychovávateľov v ZŠ a cca 350 učiteľov a vychovávateľov v ZUŠ, JŠ a CVČ.

Aktivity v rámci metodického dňa:
1) prezentácia školských projektov v rámci OP vzdelávania
2) tvorivé dielne a workshopy
3) otvorené hodiny, metodické postupy a námety pre prácu
4) prednášky a praktické ukážky
5) exkurzie a iné

Prílohy