Prejsť na obsah

Materská škola Šafárikova trieda 4, Košice

Minimaratón 2013

Dňa 4. októbra 2013 sa v Materskej škole Šafárikova trieda 4 v Košiciach uskutočnil 4. ročník Minimaratónu.

Do akcie sa zapojili materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice:
- MŠ Kežmarská 46,
- MŠ Muškátová 7,
- MŠ Moldavská 23, 
- MŠ Bernolákova 14.

Minimaratónu sa zúčastnili deti vyššie uvedených materských škôl vo veku 5 - 6 rokov v celkovom počte 104 a deti MŠ Šafárikova trieda 4 vo veku 3 - 6 rokov v počte 101. Celkovo sa do Minimaratónu zapojilo spolu 205 detí.

Akcia prebiehala v dopoludňajších hodinách - deti behali v tričkách po chodníku v okolí MŠ Šafárikova 4. Štart a cieľ bol pri hlavnom vchode do materskej školy.

Hosťujúca MŠ Šafárikova 4, Košice zabezpečila všetkým zúčastneným deťom pitný režim a dozor na stanovištiach pri behu.

Sponzorom Minimaratónu bolo Občianske združenie „ Zober loptu, nie drogy", ktoré materiálne prispelo na akciu a dodali tričká pre deti a učiteľky s logom OZ a Minimaratón 2013 deti dostali aj lízanky a balóny. Rádio Košice zabezpečilo športové tašky s logom. Každé dieťa dostalo aj pamätný list z akcie.

Akcia prebehla v pokojnej atmosfére a v priateľskom duchu. Deti a pani učiteľky mali zažili krásne dopoludnie plné zábavy. Všetkých zúčastnených prišli povzbudiť aj rodičia detí. Každý, kto sa zúčastnil Minimaratónu bol jeho víťazom. ,,Na budúci školský rok si túto akciu už v poradí 5. ročník Minimaratónu určite zopakujeme" uviedla PaedDr. Nicoll Pauerová, riaditeľka MŠ Šafárikova trieda 4, Košice.




Spracovali:
PaedDr. Nicoll Pauerová, riaditeľka MŠ Šafárikova trieda 4, Košice
Ing. Henrieta Behinová Oddelenie strategického rozvoja, Referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice