Prejsť na obsah

Materská škola s vyučovacím jazykom maďarským – Óvoda, Žižkova 4, Košice

Materská škola s vyučovacím jazykom maďarským – Óvoda, Žižkova 4, Košice

V januári 2017 sme dostali pozvanie súkromnej Materskej školy v Budapesti zapojiť sa do medzinárodného projektu ERASMUS+ Strategické partnerstvo základných škôl, materských škôl. Našou témou v rámci projektu je "Spolupráca rodiny a materskej školy a dôležitosť interakcie dieťa – rodič - pedagóg z pohľadu inštitucionálnej výchovy."

Sídlo projektu je v Budapešti, jedna partnerská inštitúcia je z Rumunska a dve zo Slovenska. Dĺžka trvania projektu je stanovená na 2 roky, a to od 01.09.20017 do 31.08.2019. Aktivity sú prezentované na webovom sídle materskej školy https://mszizkova4.edupage.org/?
V dňoch 26.10 – 29.10.2017 pedagógovia našej materskej školy sa zúčastnili I. Medzinárodného stretnutia partnerov. Cieľom konferencie bolo zoznámiť sa s partnerskými inštitúciami.

Účastníci konferencie si vypočuli prednášku doc. Sándora Pálfiho na tému "Hra v živote dieťaťa predškolského veku" a odborníka v oblasti pedagogiky Dr. Anny Bakonyi  na tému "Diverzita ako hodnota." V rámci pracovnej návštevy sme sa oboznámili
s multikultúrnymi hodnotami mesta Budapešť.

Partnerské stretnutie hodnotíme ako úspešné, stretnutie partnerov spoločného projektu sa realizovalo v duchu priateľskej atmosféry plnej zážitkov a nových poznatkov.

Tešíme sa na II. Medzinárodné partnerské stretnutie, ktoré sa uskutoční vo februári 2018 v Košiciach.

Katarina Harangozóová
riaditeľka školy

Prílohy

1. PDF 212,41 KB informácia