Prejsť na obsah

Materská škola, Polianska 4, Košice

Materská škola Polianska 4, Košice oslavovala 50 rokov

Dňa 26. januára 1965 sa po prvýkrát otvorili brány Materskej školy Polianska 4 v Košiciach. Zriaďovateľom materskej školy je mesto Košice. Krásne 50. výročie si škola pripomenula slávnostnou akadémiou, ktorá sa konala v Inštitúte vzdelávania veterinárnych lekárov, Cesta pod Hradovou 13/A , Košice dňa 14.mája 2015.

Slávnostnú akadémiu otvorila riaditeľka materskej školy Zdena Mačáková privítaním rodičov, detí a vzácnych hostí PhDr. Matúša Hábera prednostu Mestskej časti Košice - Sever, zástupcov zo ZŠ Polianska 1, Košice Mgr. Nálepkovú a PaedDr. Kollárovú, riaditeľky materských škôl z Mestskej časti Košice - Sever, bývalú pani riaditeľku Jalčovú, bývalé pani učiteľky pani Snopkovú, Gavreckú, Kerpčárovú, Ježovú, Pajtášovú, členov Rady školy a Rady rodičov pri Materskej škole Polianska 4, Košice a mnohých ďalších hostí.

Po privítaní hostí nasledoval slávnostný príhovor riaditeľky školy. V príhovore vyzdvihla všetkých zamestnancov školy, ktorí svojou oddanou prácou prispeli k výchove a vzdelávaniu detí. Po príhovore riaditeľka školy prečítala Ďakovný list primátora mesta Košice MUDr. Richarda Rašiho, PhD., MPH. ,,Ďakujeme za Vašu obetavú prácu a do ďalších rokov Vám prajeme veľa úspechov v práci, kreatívne nápady a veľa elánu pri ich realizácii, najmä trpezlivosť zotrvať vo Vašom poslaní vychovávať a vzdelávať deti - našu budúcnosť."

Nasledoval kultúrny program pod názvom ,,Farebný svet", ktorý pripravili pani učiteľky so všetkými deťmi navštevujúcimi materskú školu. V závere programu pani učiteľky odpálili z konfiet ohňostroj a zaspievaním narodeninovej piesne pri dúhovej torte sa oficiálna časť slávnostnej akadémie skončila.

Oslava naďalej prebiehala v príjemnej atmosfére rozhovormi s rodičmi a hosťami pri vynikajúcom občerstvení a v príjemnom prostredí si rodičia a hostia mohli poprezerať fotografie zo života materskej školy v minulosti a súčasnosti.

Materskú školu navštívila aj vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice PaedDr. Mária Kavečanská, ktorá vyjadrila kolektívu zamestnancov materskej školy poďakovanie za náročnú a obetavú prácu pri výchove a vzdelávaní detí. Kolektívu zamestnancov zaželala veľa zdravia, síl, kreativity a trpezlivosti do ich ďalšej práce.

Po prevzatí listu si vedúca oddelenia školstva PaedDr. Mária Kavečanská spolu s Ing. Henrietou Blénessy prezrela priestory školy a zaujímala sa o jej chod.


Spracovali:
Zdena Mačáková, riaditeľka Materskej školy Polianska 4, Košice
Ing. Henrieta Blénessy, oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice