Prejsť na obsah

Materská škola, Palárikova 22, Košice

Materská škola, Palárikova 22, Košice



Materská škola Palárikova 22, Košice, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice aj v tomto školskom roku 2014/2015 pokračovala podľa schváleného plánu v organizovaní akcie s deťmi „ Stavanie hradov"- v tomto roku to bol už 7. ročník.

V predchádzajúcich rokoch sme túto akciu realizovali so študentmi hotelovej akadémie a v tomto roku sme rozšírili naše pozvanie v rámci okresu o ďalšie materské školy z nášho blízkeho okolia. Akcie sa zúčastnili dňa 25. mája 2015 z našej materskej školy - IV., V. a VI. triedy a z pozvaných materských škôl deti Materskej školy Oštepova 1, Košice.

Počasie je v tomto období nevyspytateľné. I keď sme pôvodne chceli stavať hrady a zámky na školskom dvore v pieskoviskách, kde už bolo všetko pripravené, pre nepriaznivé a daždivé počasie sme zvolili alternatívu a stavali sme ich v triedach.

Deti mali označené jednotlivé stanovištia a pripravený náhradný materiál, ktorý sa z väčšej časti skladal z rôzneho konštruktívneho materiálu – kožené stavebnice z geometrických tvarov, drevené a plastové stavebnicové zostavy, vrchnáky z plastových fliaš, kamienky rôznej veľkosti, ďalšie doplnky ako špilky, paličky vopred vyrobené vlajočky, štátny znak, využili sme pieskovnicu s pieskom a tiež farebný kinetický piesok.

Deti sme privítali piesňou „Keď hrmí ..." a rozdelili sme konkrétne činnosti. Všetky deti pracovali s nesmiernym nadšením a tvorivosťou, boli bezprostredné, zdôvodňovali a vysvetľovali jednotlivé zvolené postupy, pracovali so zanietením. Empaticky rozvíjali vzájomné priateľské väzby a zoznamovali sa, práce si navzájom porovnávali a prehliadali.

Po ukončení činnosti sme urobili prehliadky všetkých prác formou hry, jednotlivé školy sa predviedli svojim veselým programovým vystúpením. Snaha detí a výsledok ich práce bol ocenený sladkosťami, peknými medailami a diplomami. Nezabudli sme ani na pitný režim pre deti a dospelých, všetci sa nám podpísali aj do kroniky školy.

Celú akciu sme ukončili diskotékou, ani počasie nám neskazilo radosť z jednej opäť veľmi vydarenej akcie, bolo nám veselo ale najmä tvorivo, postupne sa aj vyčasilo a deti napokon ani nezmokli a odchádzali z našej materskej školy už bez dažďa. Sľúbili sme si aj ďalšiu spoločnú akciu, na ktorej sa vopred dohodneme a už sa veľmi tešíme sa na všetko nové, čo nás čaká.


Spracovala:
Mária Šipošová, riaditeľka Materskej školy Palárikova 22, Košice