Prejsť na obsah

Materská škola Lorinčík 15, Košice

Deti Materskej školy Lorinčík 15, Košice reprezentovali Košice
na tanečnej súťaži  „Pohyb bez bariér" v Bratislave


Dňa 27. apríla 2013 sa deti Materskej školy Lorinčík 15, Košice zúčastnili semifinálového kola medzinárodnej tanečnej súťaže „ Pohyb bez bariér", ktorá sa konala v Košiciach. Súťaži s tanečnou choreografiou pod názvom „Šugi - Bugi".
V kategórií do 7 rokov obsadili 1. miesto a postúpili tak do finálového kola v Bratislave.

Finálové kolo súťaže sa uskutočnilo dňa 18. mája 2013. Súťaž organizovalo OZ Pohyb bez bariér.
Súťaž je tanečná a je určená pre amatérske tanečné skupiny, základné umelecké školy, pre deti z centier voľného času, tanečných krúžkov, z detských domovov a krízových centier a pre deti zdravotne a inak znevýhodnené.

Súťažilo sa v 5 kategóriách a to: deti do 7 rokov, detská veková kategória od 7 do 9 rokov, juniorská veková kategória od 9 do 11 rokov, hlavná veková kategória od 11 do 15 rokov a seniorská veková kategória od 15 a viac rokov.

Vo finálovom kole medzinárodnej tanečnej súťaže „Pohyb bez bariér" v kategórii do 7 rokov obsadili deti materskej školy 3. miesto, ako jediný neprofesionálny tanečný súbor.

Deti do tejto tanečnej súťaže pripravovali učiteľky materskej školy Marcela Nakatová a Viera Krchňavá, ktoré sa postarali aj o tanečnú choreografiu a kostýmy detí.

K získaniu ocenenia srdečne gratulujeme.




Spracovala:
Ing.Henrieta Behinová
Oddelenie strategického rozvoja
Referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice

Prílohy

1. PDF 337,26 KB diplom