Prejsť na obsah

Materská škola Hrebendova 5, Košice

OVCE.sk - rozprávka, ktorá Vás zabaví a poučí



Materská škola Hrebendova 5, Košice, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice sa zapojila do letnej výtvarnej súťaže o interaktívny workshop projektu OVCE.sk. Deti materskej školy vytvorili plagát na tému „Ako chránia OVCE.sk deti na internete".

Víťazným plagátom materská škola vyhrala interaktívny workshop OVCE.sk a bola v poradí prvou materskou školou z troch, na ktorej sa toto podujatie konalo v rámci Slovenska.

Riaditeľka Materskej školy Hrebendova 5, Košice Anna Klepáčová povedala ,,Projekt OVCE.sk prišiel za deťmi k nám do materskej školy, aby sa im prihovoril prostredníctvom interaktívneho workshopu a poučil ich, okrem iného, čo treba robiť, keď ich napríklad na ulici fotia mobilným telefónom cudzí ľudia. Podujatie moderoval autor projektu Miro Drobný v ľudovom kroji ako pastier oviec.

V úvode školského roka 2014/2015 dňa 11. septembra 2014 naše deti strávili s autormi projektu príjemné dopoludnie vyplnené interaktívnymi hrami, sledovaním animovaných rozprávok na danú tému v slovenskom a rómskom jazyku, čítaním, kreslením a vytváraním vlastných zodpovedných ovečiek v novom tričku OVCE.sk, ktoré dostali od autorov projektu."

Prekvapením pre deti bol aj spevák Robo Opatovský, ktorý deťom zahral a zaspieval do tanca. Každé dieťa dostalo rozprávkovú knihu ako darček s autogramom speváka, ktorý je zároveň krstným otcom knihy OVCE.sk.

Veľmi nás potešilo, že projekt OVCE.sk prišli aj našim deťom zo sociálne slabých pomerov priblížiť práve tí najpovolanejší - jeho autori dodala Anna Klepáčová.




Košice dňa 19. septembra 2014


Spracovali:
Anna Klepáčová, riaditeľka, Materská škola Hrebendova 5, Košice
Ing. Henrieta Blénessy, referent referátu školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice