Prejsť na obsah

Materská škola Dénešova 53, Košice

Spartakiáda.

V 80- tych rokoch ju cvičili deti, rodičia a deti, starí aj mladí. Pre niekoho to bola radostná udalosť, pre niekoho nie.

Po rokoch sme sa opäť vrátili k spomienke na spartakiádu a to v otváracom ceremoniále – Európsky týždeň športu 2016, ktorý bol v Košiciach. Organizátori pripravili retrospartakiádu so skladbou pre rodičov a deti, starších žiakov a seniorov na krásne motívy košických televíznych relácií ako bola Zalatá brána, či rozhlasový košický MA_RA_TÓN.

Rodičia a deti sa pripravovali s radosťou a elánom a preto im bolo ľúto, že vystúpenie bolo len jedenkrát. Ale to sme si len mysleli. Seniori mesta Košice mali spoločenské posedenie 7.8. a 14.11.2016 a predseda klubu seniorov oslovil našu materskú školu aby sme sa zúčastnili na otvorení tejto udalosti.

Rodičia súhlasili, ale keďže sú niektorí pracovne vyťažení, pomocnú ruku podala materská škola Boženy Němcovej. A tak 3 páry z MŠ B. Němcovej a 5 párov z našej materskej školy, sa tri krát predstavilo v spoločnej skladbe.
Teší nás, že sme urobili radosť našim seniorom a dovolili sme sa im vrátiť do doby, kedy aj ony boli cvičenacami či už ako vojaci, ženy, dorastenky, rodičia alebo deti. Prajeme im, aby im zdravie slúžilo tak, ako keď boli mladí, a teší nás, že nič nenechávajú na náhodou, ale spoločne sa stretávajú a tešia sa z jesene života.


Spracovala: Ing. Katarína Lukáčová
riaditeľka MŠ Dénešova