Prejsť na obsah

Materská škola Dénešova 53, Košice

Podujatie „3-2-1 štart!".

Dňa 8. októbra 2013 sa v areáli Materskej školy Dénešova 53 v Košiciach stretlo 315 detí z materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice a to konkrétne z:
 - MŠ Cottbuská 34,
 - Hemerkova 26,
 - Húskova 45,
 - Čordákova 17,
 - Za priekopou 57,
 - Dénešova 53
 - a deti zo Základnej školy Drábova 3, aby si zasúťažili, zahrali sa, oddýchli v príjemnom prostredí a super atmosfére.

Podujatie „3-2-1 štart!", pripravila Materská škola Dénešova 53, Košice v spolupráci so Slovenským zväzom rekreačnej telesnej výchovy a športu /ďalej SZ RTVŠ/, Klubom olympionikov Košice a mestom Košice.

Podujatie sa na materskej škole realizovalo v rámci projektu č.2013-06 pod názvom ,,Šport a zdravie" na ktorý získal Slovenský zväz rekreačnej telesnej výchovy a športu dotáciu od Ministerstva školstva, športu a mládeže Slovenskej republiky. Úlohou materskej školy v projekte je aktívna participácia a zapojenie detí do športových podujatí v mesiaci október 2013.

Slávnostne podujatie otvoril predseda Klubu olympionikov Košice Miroslav Luberda, ktorý bol pre deti zároveň aj veľkou motiváciou. Jeho úspechy boli hnacím motorom pre deti, ktoré súťažili v behu okolo prekážok a cez prekážky, skoku z miesta, hode na kôš, kope na bránku. Deti si mali možnosť precvičiť svoju odvahu ako aj svoju pozornosť. V prípade, že deti nevládali,  mali možnosť si oddýchnuť pri iných aktivitách , napr.: skladaní puzzle, hre s padákom alebo hrou na trampolíne.

"Sekundy, výkony ale neboli podstatné, pretože cieľom podujatia bolo hýbať sa a mať z pohybu radosť" informovala Ing. Katarína Lukáčová, riaditeľka MŠ Dénešova 53, Košice.

Atmosféru celého podujatia hudobne podfarbil rodič pán František Kuruc, a zároveň deťom spríjemnil chvíle čakania, kým dosúťažili všetky ostatné.

Odmenou deťom za ich aktívny pohyb boli zlaté medaily, ktoré im rozdával člen Klubu olympionikov Košice Mgr. Tomáš Čech. Za klub sa podujatia zúčastnil aj MUDr. Marián Kafka.

Podujatie bolo súčasťou celoeurópskeho projektu ISCA (Medzinárodná organizácia pre šport a kultúru) Now We Move.

Riaditeľka MŠ Dénešova 53, Košice Ing. Katarína Lukáčová ďakuje všetkým zúčastneným za krásne prežitý deň.

V Košiciach 15.10.2013

Spracovali:
Ing. Katarína Lukáčová, riaditeľka MŠ Dénešova 53, Košice
Ing. Henrieta Behinová Oddelenie strategického rozvoja, Referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice