Prejsť na obsah

Materská škola, Dénešova 53, Košice


Dňa 25.09.2015 sa v telocvični ZŠ Janigová v Košiciach stretlo 200 detí z materských škôl Cottbuská, Hemerkova, Húskova, Čordákova, Za priekopou, Dénešova, ZŠ Janigová a Spojená škola sv. košických mučeníkov Čordákova, aby si zasúťažili v príjemnom prostredí a super atmosfére.

Športové dopoludnie „3-2-1 štart!" pripravila Materská škola Dénešova v spolupráci s neziskovou organizáciou Active Life a ZŠ Janigova Košice.

Podujatie otvorila viceprimátorka mesta Košice MUDr. Renáta Lenártová, PhD. Svojím príhovorom deťom popriala veľa síl, dobrých športových výkonov a súťaženie v duchu fair - play. Hnacím motorom pre deti, bola aj rozcvička s Tomášom, ktorá deti rozohriala a rozosmiala. Potom sa účastníci rozišli na stanovištia, ktoré postupne striedali a to: beh okolo prekážok, beh cez prekážky, skok z miesta, hod na cieľ, kop na bránku, prechod po nerovnom teréne, skoky vo vreci, hod do diaľky. Vyvrcholením športového podujatia bol štafetový beh škôl. Sekundy a výkony podstatné neboli, preto že cieľom bolo hýbať sa a mať z pohybu radosť v duchu hesla MOVE Week -"Pohyb je radosť".

Odmenou deťom za ich aktívny pohyb boli čokoládky DEVA a puzzle s tematikou zdravej výživy. Podujatie bolo súčasťou MOVE Week 2015, ako aj prvou lastovičkou k projektu Košice – mesto športu 2016.
Ďakujem všetkým zúčastneným za krásne prežitý deň.

Ing. Katarína Lukáčová
riaditeľka školy

V Košiciach 25.09.2015