Prejsť na obsah

Materská škola Dénešova 53, Košice

"Múdro sporiť a rozumne míňať" je projektom Východoslovenského múzea v Košiciach, ktorého sa v dňoch 24. a 25. 01.2018 zúčastnili deti materskej školy na Dénešovej ulici.

Cieľom návštevy múzea a expozície bolo
1. vysvetliť deťom hravou a pútavou formou základné finančné pojmy, mechanizmy a zákonitosti
sveta financií a materiálnych hodnôt,
2. získať poznatky o histórii mesta Košice a pozrieť si expozíciu ,,Košický zlatý poklad – najbohatší nález zlatých mincí na Slovensku".


Vo veľmi dobre pripravenom intreraktívnom prostredí lektorka múzea deťom primeranou formou vysvetlila odkiaľ sa peniaze vzali a čo im predchádzalo, aké sú výhody papierových peňazí pred mincami z drahých kovov a prečo sa používali práve oni. Hravou a pútavou formou vysvetlila základné finančné pojmy, mechanizmy a zákonitosti sveta financií a materiálnych hodnôt. Deti si mohli priamo vyskúšať v pripravenom prostredí trhoviska ako to bolo keď bola doba výmenného obchodu, a ako je to teraz s využitím peňazí. Hľadali cestu ako si našetriť napríklad na zmrzlinu, bicykel, alebo počítač.

Druhá skupina s odbornou lektorkou spoznávala tajomstvá košického zlatého pokladu.
Dopoludnie strávené v múzeu bolo pre deti zážitkom, poučením a pre pedagógov inšpiráciou.

Ďakujeme zamestancom múzea za odborný a veľmi príjemný prístup k deťom, za možnosť získavať zručnosti v oblasti finančnej gramotnosti.
Bližšie informácie o výstave môžete získať na http://www.vsmuzeum.sk/vystavy/mudro-sporit-a-rozumne-minat



Košice 01.02. 2018

Spracovala: Ing. Katarína Lukáčová