Prejsť na obsah

Máte doma nadbytočné knihy? Knižnica pre mládež sa o nich postará

Knižnica pre mládež mesta Košice podporí zbierkou kníh Medzinárodný deň darovania kníh (International Book Giving Day 2020). Zámerom zbierky je, aby všetky nečítané a nadbytočné knihy mohli opäť niekoho potešiť.

Medzinárodný deň darovania kníh si svet pripomína 14. februára. Knižnica si tento deň uctí tak, že pomôže dať nadbytočným knihám druhú šancu. „Aj tento rok vyzývame širokú verejnosť k darovaniu kníh. Obraciame sa úplne na všetkých, ktorí majú knihy v láske, na všetkých, ktorí sa chcú o túto lásku aj podeliť a urobiť tým niekomu inému radosť,“ povedala o zámeroch a dôvodoch vyhlásenia zbierky kníh riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Knižnice potešia dôchodcov, krízové centrá aj nemocnicu

Zbierka bude prebiehať od 10. do 16. februára 2020 vo všetkých pobočkách knižnice po celom meste. Knihy potom poputujú na rôzne miesta. „Ešte je priskoro povedať, kde všade budú umiestnené. Závisí to od množstva a tiež od konkrétnych titulov, ktoré nám verejnosť daruje. Príjemcov kníh však budeme vyberať veľmi zodpovedne,“ sľubuje riaditeľka. Knižnica sa chystá osloviť krízové centrá, občianske združenia, domovy dôchodcov a nevynechá ani nemocnicu.

Knihy môžete nechať aj v Biblioboxe

Ak sa teda rozhodnete, že chcete niekoho obdarovať práve vašou knihou, navštívte niektorú z pobočiek Knižnice pre mládež mesta Košice a odovzdajte ju tam do rúk knihovníčke. „Knihy je možné tiež umiestniť do knižničného Biblioboxu, ktorý máme pred vchodom do pobočky LitPark v Kulturparku a do košických výmenníkov. Odporúčam tiež sledovať stránky jednotlivých mestských častí. Zapojené mestské časti budú podrobne informovať, kde je možné knihy doniesť,“ odporúča Kamila Prextová, ktorá na záver dodáva, že ak do darovaných kníh pridáte nejaké venovanie, určite tým potešíte nového čitateľa.