Prejsť na obsah

Malý Filmový Festival Československej Komédie 2014

2014 – rok nedožitých 85. narodenín Vladimíra MENŠÍKA

Mesto Košice aj počas kultúrneho leta 2014 pripravuje premietania zo série Malý Filmový Festival Československej komédie. Po druhý krát o výbere filmov môžete rozhodnúť Vy. Vyberte si z ponuky 10 komédií tie dve, ktoré by ste chceli vidieť najviac a dajte im svoj hlas. Štyri z nich, ktoré získajú najväčšie počty Vašich hlasov uvidíte počas tohtoročného kultúrneho leta zdarma v mestskom „letnom kine" na Dolnej bráne.

Hlasujte do 25. mája 2014
Svoje názvy filmov napíšte a pošlite mailom na
filmoveleto@kosice.sk.


ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA
Detektívna komédia o súboji svetového známeho a neprekonateľného detektíva „Michala DOČOLOMANSKÉHO" s diabolským botanikom „Milošom KOPECKÝM" a jeho mäsožravou rastlinou Adelou.

TAJEMSTVÍ HRADU V KARPATECH
Detektívna komédia o tajomstve, ktoré ukrýva hrad zloducha „Miloša KOPECKÉHO" a ktorého rozlúštenie má pripravené so svojim pomocníkom „Michal DOČOLOMANSKÝ". Filmový príbeh je neoficiálnym voľným pokračovaním komédie Adela ešte nevečerala.

NOC NA KARLŠTEJNĚ
Český filmový muzikál režiséra Zdenka PODSKALSKÉHO o cisárovi Karolovi IV. a Eliške POMOŘANSKEJ, ktorá ako prvá žena porušila manželov zákaz a v preoblečení sa dostala na KARLŠTEJN, ktorý bol pre ženy v tej dobe zakázaný.

KAMARÁD DO DEŠTĚ
Kriminálna komédia o mládeži, ktorá napriek mnohým problémom rešpektuje pravidla fair play v hlavných úlohách s LUKÁŠOM VACULÍKOM a SAGVANOM TOFIM.

ZÍTRA VSTANU A OPAŘÍM SE ČAJEM
Satirická komédia režiséra JINDŘICHA POLÁKA inšpirovaná vedecko-fantastickou poviedkou JOSEFA NESVADBY s VLADIMÍROM MENŠÍKOM, JIŘÍM SOVÁKOM a VLASTIMILOM BRODSKÝM v hlavných úlohách.

SVĚTÁCI
Komédia o troch dedinčanoch, ktorí chcú aspoň jednu noc bujaro prežiť vo víre veľkomesta. V hlavných úlohách VLASTIMIL BRODSKÝ, JIŘÍ SOVÁK, JAN LIBÍČEK, JIŘINA BOHDALOVÁ, JIŘINA JIRÁSKOVÁ a IVA JANŽUROVÁ.

RUMBURAK
Celovečerný rozprávkový príbeh o čarodejníkovi II. kategórie z populárneho televízneho seriálu ARABELA. V hlavnej úlohe filmu JIŘÍ LÁBUS.

HOP A JE TU LIDOOP
Z rieky bola vylovená tajuplná fľaša a v nej sídlil DŽIN. Ten pomocou kúzelného slova HOP splní akékoľvek želanie. Dvaja z dočasných majiteľov fľaše tak honobia majetok – ale nič netrvá večne...

BOUŘLIVÉ VÍNO
Český film z vinárskeho kraja na južnej Morave od jari do leta roku 1986. Hlavnou postavou je Michal, človek plný života a humoru, odborník v pestovaní vína a predseda JRD. Niekoľko miestnych podnikavcov však chce podnikať s vínom na vlastnú päsť... a skočia na lep podvodníkovi. V hlavnej úlohe VLADIMÍR MENŠÍK.

BOTA JMÉNEM MELICHAR
Celovečerný debut režiséra ZDEŇKA TROŠKU. Film rozpráva o živote v jednej novej pražskej škole, o jej žiakoch i učiteľoch a o tom ako jeden fantáziou obdarený prvák so svojim kamarátom deviatakom odhalí páchateľa krádeží v školských šatniach.


/Zdroj: Referát marketingu, kultúry a styku so zahraničím MMK/