Prejsť na obsah

Malí plavci sa tešili z nového bazéna

Primátor Richard Raši spoločne s viceprimátorkou Renátou Lenártovou a vedúcou oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice, Máriou Kavečanskou v piatok slávnostne otvorili zrekonštruovaný bazén na ZŠ Tomášiková 31.

Začiatkom októbra v roku 2013 bol v Košiciach na výjazdovom rokovaní vlády prerokovaný a schválený materiál pod názvom Analýza sociálno-ekonomickej situácie mesta Košice a návrhy na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti. Mesto Košice dostalo pre 21 škôl 1 384 500 eur. Peniaze boli určené na opravy budov, bazénov, nákup hudobných nástrojov a výstavbu športových ihrísk. Finančnými prostriedkami sa pomohlo dvadsaťjeden školám v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

ZŠ Tomášikova dostala finančné prostriedky na rekonštrukciu budovy s bazénom vrátane príslušenstva slúžiaceho pre 10 ZŠ vo výške 113 000,- EUR. V súčasnosti máme v Košiciach 5 bazénov na základných školách (ZŠ Tomášikova, Družicová, Krosnianska 2, Trebišovská, Podjavorinskej). Všetky sú opravené resp. zrekonštruované.

Vedenie mesta spoločne s predstaviteľmi školy absolvovali prehliadku zrekonštruovaných priestorov a spoločne sledovali výkony nadaných plavcov. Hostí na škole privítali hrou na gitare a previedli budovou školy, pričom nazreli i do niekoľkých tried. „Som nadšený, že sa našli
financie na rekonštrukciu tohto bazéna. Pevne verím, že aj takýmto spôsobom dokážeme deti priviesť k pohybu a objaviť v nich športového ducha. Rok 2016 bude v Košiciach rokom športu a vedenie mesta bude podporovať športové aktivity i u detí a preto budeme s radosťou sledovať úspechy a talenty, ktoré sa zrodia v tomto bazéne,"
povedal primátor Richard Raši.

Vďaka finančným prostriedkom pridelených Úradom vlády sa zrekonštruoval i bazén na ZŠ Družicová, vymenili sa okná na ZŠ Belehradská a v súčasnosti sa realizuje aj výstavba in line ovalu s oplotením na ZŠ Bukovecká,