Prejsť na obsah

Malí čitatelia strávia dobrodružnú noc v ZOO

Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci so ZOO Košice pripravila pre svoju naj čitateľskú triedu nezabudnuteľný zážitok. Odmenou za ich čitateľskú zanietenosť a lásku k literatúre bude noc plná nezabudnuteľných zážitkov strávená priamo v areáli zoologickej záhrady.

Atraktívnu odmenu získali žiaci štvrtej triedy zo ZŠ Polianska. Práve tí si pre seba doslova vyčítali spoločnú noc v ZOO, ktorú strávia spolu so svojimi spolužiakmi, knihovníčkou Renátou Hlivkovou, triednou učiteľkou Blaženou Ihnátovou a chovateľmi a ošetrovateľmi zvierat. „Sú to deti, ktoré chodia do knižnice naozaj pravidelne a to každý mesiac. Okrem toho, že veľmi veľa čítajú tohto roku neváhali a zapojili sa aj do náučného cyklu podujatí - Čo všetko sa zmestí do tých našich povestí, v rámci ktorých pracovali so slovenskými povesťami", hovorí o šikovnosti týchto detí Renáta Hlivková, knihovníčka. A že na deti čaká naozaj skvelá odmena vo forme nezabudnuteľnej noci s bohatým celovečerný program a s množstvom atrakcií potvrdzuje aj Kamila Prextová, zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice: „Deti sa budú veľa hrať, veľa súťažiť a popri tom sa dozvedia množstvo zaujímavosti zo života zvierat. Myslím, že sa aj tak asi najviac tešia na tú spoločnú noc v chatkách, ale čaká ich nemenej zaujímavá prehliadka ZOO s odborným výkladom, zábavná večerná opekačka či napínavý nočný pochod odvahy. A skoro ráno navyše aj spoločné kŕmenie zvierat." 

Dobrodružná noc strávená v košickej zoologickej záhrade bude prebiehať v piatok 24. júna 2016. Jej program preverí vedomosti, schopnosti, ale hlavne odvahu. Tú budú malí čitatelia potrebovať, veď tmavá noc medzi zvieratami môže byť čertovsky záhadná. „Hlavnou hrdinkou nočnej zábavy bude samozrejme kniha, vďaka ktorej sa táto nočná výprava koná. Čo dodať, opäť len, že čítať s nami sa oplatí", dodáva Kamila Prextová.