Prejsť na obsah

Lom Hradová – rozšírenie ťažby


M E S T O K O Š I C E
O Z N Á M E N I E

Košice, 17.09.2015
A/2015/16596-7

Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 14.09.2015 mu bol ako dotknutej obci doručený R O Z S A H H O D N O T E N I A navrhovanej činnosti:

„Lom Hradová – rozšírenie ťažby“


Navrhovateľ, EUROVIA – Kameňolomy, s.r.o., Hlinská 40, 011 18 Žilina, predložil Ministerstvu životného prostredia SR, Odbor environmentálneho posudzovania, zámer činnosti podľa § 22 zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“).

Ministerstvo životného prostredia SR v spolupráci s rezortným orgánom, povoľujúcim orgánom a po prerokovaní s navrhovateľom určil podľa § 30 ods. 1,2,3 zákona rozsah hodnotenia pre vypracovanie správy o hodnotení pre ďalšie posudzovanie podľa zákona.

Podľa § 30 ods. 5 zákona je oznámenie o rozsahu hodnotenia zverejnené na úradnej tabuli mesta Košice a na webovom sídle mesta Košice www.kosice.sk, pričom verejnosť, dotknuté orgány a ďalšie osoby môžu podľa § 30 ods. 6 predložiť pripomienky k rozsahu hodnotenia navrhovanej činnosti do 10 pracovných dní od jeho zverejnenia podľa odseku 5 príslušnému orgánu (MŽP SR), ktorý ich po vyhodnotení doručí navrhovateľovi. Text Rozsahu hodnotenia je zverejnený na:
http://enviriportal.sk/sk/eia/detail/lom-hradova-rozsirenie-tazby


Ing. Mária Kottferová
vedúci referátu životného prostredia
a energetiky