Prejsť na obsah

Kúpalisko na Rumanovej cez víkend privíta prvých návštevníkov

Horúce letné počasie bude aj tento rok lákať Košičanov na dve mestské kúpaliská. Ako prvé sa pre návštevníkov v sobotu 15. júna o 9.00 hod. otvorí kúpalisko Rumanova v Mestskom parku. Kúpalisko Červená hviezda, v susedstve autobusovej stanice, otvorí svoje brány o dva týždne neskôr, v piatok 28. júna. Obe kúpaliská spravuje mestský podnik Tepelné hospodárstvo (TEHO) a v prevádzke budú do konca augusta. 

„Na dve košické mestské kúpaliská zavíta ročne viac ako 50 000 návštevníkov. Vždy sa ich snažíme prekvapiť aj nejakými novinkami. Tento rok sme sa sústredili najmä na menšie opravy a úpravy, maľovanie či opravy obkladov. Najviac našej energie totiž smeruje do rekonštrukcie krytej plavárne, ktorá sa zmení na Národné olympijské centrum plaveckých športov,“ povedal námestník riaditeľa TEHO Štefan Ferencz.

Plaveckú sezónu otvorí kúpalisko v Mestskom parku 

Kúpalisko Rumanová v Mestskom parku je najnavštevovanejším mestským kúpaliskom. Príjemný areál s troma bazénmi poskytuje miesto na relax a kvalitné plávanie, pre deti je tu bezpečný detský bazén.

Milovníci slnečných lúčov budú môcť aj tento rok využívať ležovisko a relaxačnú zónu s kapacitou 70 ležadiel. Kaskádovitá drevenej terasa, orientovaná na juhozápad, sa nachádza na streche objektu, pod ktorým je zázemie kúpaliska, sprchy, šatne a toalety. Okrem chytania bronzu slúži aj ako miesto na oddych po osviežujúcom pobyte vo vode.

Otváracie časy kúpaliska sú denne od 9.00 do 19.00 hod., cena vstupného sa oproti minulému roku nemenila. Zaujímavou a vyhľadávanou službou kúpaliska počas pracovných dní je skoré ranné a večerné plávanie v plaveckom 50 metrovom bazéne, ktoré pre verejnosť začína už o 7:30 a večer o 17:45. Návštevníci si podľa Ferencza prichádzajú aj takto skoro ráno intenzívne zaplávať a do práce už pokračujú osviežení. 

Na "Čéhačku" si zaplávate koncom júna

Sezóna na legendárnom kúpalisku Červená hviezda začne 28. júna. Správca na letnú sezónu odstránil nafukovačku nad vodnopólovým bazénom a okolo bazéna vytvoril pohodlnú relaxačnú zónu pre verejnosť. Na "Čéhačku" sú pre verejnosť k dispozícii štyri bazény, vírivka pre sedem osôb, služby občerstvenia a možnosti športovej rekreácie. Aj tu zostanú ceny vstupného rovnaké ako minulý rok.

Obe kúpaliská majú svoje webové stránky (www.kupaliskorumanova.sk a www.cervenahviezda.sk), na ktorých nájdete  cenník ako aj informácie o počte návštevníkov či teplote vody v bazénoch. Takisto si na stránkach kúpalísk môžete online a v predstihu zakúpiť lístky. Týmto spôsobom sa dá ušetriť 10 percent v porovnaní s kúpou lístka priamo na kúpalisku a zároveň sa tým vyhnete čakaniu v rade.