Prejsť na obsah

Košický primátor rozdával žlté narcisy

Už po 20.-ty krát sa ulice Slovenských miest zaplavili žltými narcismi. Tieto jarné kvietky sa stali symbolom najväčšej verejnoprospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine- Dňa narcisov. Tento rok pripadol tento výnimočný deň na piatok 15. apríla. 

Cieľom Dňa narcisov je zvýšiť povedomie verejnosti o onkologických ochoreniach a priblížiť ľudí bližšie ku ťažko skúšaným pacientom a vyjadriť im svoju podporu. Vhodenie čo i len symbolického príspevku do pokladničky dobrovoľníkov môže pomôcť nazbierať financie na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku. Pripnutím narcisu na viditeľné miesto dávajú ľudia najavo, že im boj proti rakovine nie je ľahostajný. 

Dobrovoľníci Ligy proti rakovine neobišli ani Magistrát mesta Košice, kde finančnou čiastkou prispelo mnoho zamestnancov mesta. Do zbierky sa zapojil aj primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý neváhal prispieť finančnou čiastkou a Košičanom rozdával v uliciach živé aj umelé symboly zbierky – žlté narcisy. „Som hrdý na všetkých Košičanov, ktorí opäť dokázali, že majú dobré srdcia a symbolickým príspevkom pomohli onkologickým pacientom a ich rodinám. Dali sme jasný signál, že nám nie sú ľahostajní a v ich boji so zákernou chorobou nie sú sami. A nielen ako jeden z vás, ale aj ako lekár vás chcem poprosiť, nepodceňujte preventívne prehliadky," uviedol primátor. 

V Košice sa v rámci Dňa narcisov konal benefičný Koncert vďaky a charitatívny Narcisový beh. Výťažok z neho poputoval pre Ligu proti rakovine.

Video si môžete pozrieť tu: http://www.kosice.sk/video_player.php?id=24