Prejsť na obsah

Košický medzinárodný maratón si vyžiada dopravné obmedzenia

V deň jeho konania, 5. októbra 2008, budú v čase od 9.00 do 15.30 hod. úplne uzavreté ulice: Hlavná, Námestie Maratónu mieru, Komenského, križovatka Komenského – Hlinkova, spojnica k parku na Aničke, prístupová komunikácia k reštaurácii Ryba, komunikácia k tenisovým kurtom, Národná trieda, Gorkého, Štefánikova dolná, Protifašistických bojovníkov, Senný trh, Jantárová, Južná trieda, Palackého, Námestie osloboditeľov, Štúrova, križovatka Štúrova – Zborovská, Dávida Feju, Rastislavova, Moyzesova, Československej armády a Watsonova. Uzávierku a obchádzku dopravy budú priamo na mieste podujatia regulovať príslušníci Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach - Krajský dopravný inšpektorát (KDI). Pod dohľadom príslušníkov Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach - KDI budú aj jednotlivé prístupové komunikácie k maratónskej trati.

Počas zapálenia maratónskeho ohňa bude uzavreté v sobotu 4. októbra od 11.00 do 11.30 hod. Námestie Maratónu mieru.

Už od piatka 3. októbra bude od 10.00 hod. uzavretá Rooseveltová ulica od Krmanovej po Hlavnú ulicu, Pribinová ulica od Ul. Hlavnej po Ul. Mojmírovu, kde sa bude nachádzať štart a cieľ maratónu. Uzávierka v tejto časti potrvá do pondelka do 18:00 hod.


Miesto akreditácie
Výrazne označené bude už od 3. októbra do 5. októbra aj miesto akreditácie podujatia. Nachádzať sa bude v priestore Archeologického múzea Dolná brána na Hlavnej ulici.
Trať maratónu
Trať medzinárodného maratónu povedie cez nasledovné komunikácie. Hlavná ul., Nám. Maratónu mieru, Komenského, križovatka Komenského – Hlinkova, spojnice k parku na Aničke/spojnica Ul. Kostolianska cesta- prameň/, prístupová komunikácia k reštaurácii Ryba, komunikácia k tenisovým kurtom, Ul. Národnej triedy, Gorkého ul., Štefánikova dolná, Ul. Protifašistických bojovníkov, Ul. Senný trh, Jantárová ul., Ul. Južná trieda, Palackého ul., Námestie osloboditeľov, Štúrova ul., Ul. Dávida Feju, Rastislavova ul., Ul. Moyzesova, Ul. Československej armády a Kostolianska cesta.
Kultúrny program
Medzinárodný maratón mieru je synonymom nielen špičkového športového, ale aj kultúrneho a spoločenského podujatia. Jeho organizátori: Maratónsky klub Košice, Mesto Košice, Košický samosprávny kraj, U. S. Steel Košice pripravili pre divákov a účastníkov aj tohto roku kvalitný kultúrny program. Nájdete ho podobne ako ďalšie užitočné informácie na http://kosicemarathon.com/sk/index.php.

Autogramiáda
Autogramiáda a predstavenie pozvaných pretekárov sa uskutoční 5. októbra o 10.30 h pri Archeologickom múzeu, po ktorej sa uskutoční zapálenie maratónskeho ohňa pri soche Maratónca na Námestí Maratónu mieru.

Kultúrny program:
PIATOK 3.10.2008
Dolná brána Dilemma 14.00
Batucada Rio Reno ( GER) 15.15
Big Band Bang 16.30

SOBOTA 4.10. 2008
Dolná brána Batucada 10.00

Autogramiáda 10:30

Groovin Heads 14.00
Batucada 15.30
Sound Nation 16.45

NEDEĽA 5.10.2008
Štart/ Cieľ Dodo Olajoš 10.10
Grešákova Minimaratón Aerobic 9.15
Nám.MMM Chris Helton`s Country Wagon 10.00
Hviezdoslavova Kapesný kalkulátor 10.00
Neon Union,
Jurij and The Gagarins
Komenského Pussy Buster, Parental Advisory 10.00
Sound Nation
Hlavná/ Cieľ Batucada 10.00
Batucada Rio Reno - osem hudobníkov z Dussedorfu v bubnovej latino show (www. batucada.de)
Dilemma - Košická kapela koncertujúca na Slovensku, v Čechách, Nemecku a Belgicku
(www.dilemma.sk)
Orchester Doda Olájoša - so sólistami Petrom Stašákom a Helenou Okresovou
Big Band Bang - 16 členná formácia mladých Košičanov - swingová a tanečná hudba posledného
storočia
Chris Helton`s Country Wagon - Chris (Kentucky) sa usadil v Košiciach, kde sa oženil, žije
a koncertuje
Groovin Heads - produkcia skupiny je zmesou funku, džezu, fussiom a soulu.