Prejsť na obsah

Košickí seniori „hviezdili“ v tanci aj v speve

Vyše 220 seniorov z Klubov dôchodcov a Denných centier mesta Košice predviedlo v Kulturparku svoje spevácke, tanečné aj herecké umenie na súťažnej prehliadke s názvom Seniorská hviezda.

V speváckej súťaži sa stretlo pätnásť skupín, ktoré do svojho repertoáru zaradili predovšetkým piesne z východoslovenského regiónu. V zaplnenom Kulturparku však zazneli aj rusnácke či maďarské melódie. Ich výkony hodnotila odborná porota v zložení: hudobník, spevák Ján Bič st., hudobný skladateľ Jozef Olajoš a vedúci Oddelenia kultúry z MČ Košice- Západ Dominik Bereš. Do finálového výberu postúpili štyri spevácke súbory, z ktorých sa nakoniec porotcovia rozhodli pre 22-členný spevokol Jazerčan. Na druhom mieste skončila Nádej pôsobiaca pri MČ Nad Jazerom a tretie miesto si odniesla spevácka skupina Matičiarok. 

V tanečnej súťaži bol najlepší 24-členný súbor Diamant. Za sebou zanechal seniorské zloženie Jazerských mažoretiek a Lady Line, ktoré predviedli chytľavý španielsky tanec.

Záver prehliadky patril jedinému divadelnému súboru Milénium, ktorý pôsobí pri MČ Staré mesto, vedie ho herečka a režisérka Brigita Bobulová. Súbor má štrnásť členov a za sebou päť úspešných premiér akými sú Žiarlivé ženy od Carla Goldoniho či Čaj u pána senátora od Ivana Stodolu.

„Košickí seniori naozaj hviezdili a potvrdili, že ich koníček, ktorému sa venujú, našiel pozorných poslucháčov a divákov. Poďakovanie a ocenenia si zaslúžia všetci, ktorí takto využívajú a napĺňajú čas seniorského veku," povedal na záver dvojdňovej súťažnej prehliadky Ján Caban, člen Rady seniorov mesta Košice.

Podujatie Seniorská hviezda zorganizovala Rada seniorov mesta Košice v spolupráci s Okresnou organizáciou Jednoty dôchodcov Slovenska, mestom Košice a pod záštitou primátora mesta Richarda Rašiho.

„V Košiciach máme naozaj veľmi aktívnych seniorov. Živo sa zaujímajú o dianie v meste, s obdivuhodnou chuťou sa zapájajú do športových, kultúrnych a spoločenských podujatí. Myslím, že si z nich všetci môžeme brať príklad," povedal primátor.