Prejsť na obsah

Košické rozprávkové Vianoce rozžiarili centrum mesta

Projekcia pôsobivého filmu o kráse Košíc odštartovala v pondelok 5. decembra 2016 presne o 17. hodine na preplnenej Hlavnej ulici pri Immaculate tohtoročné Košické rozprávkové Vianoce. Program slávnostného otvorenia vianočných trhov a pestrej ponuky kultúrnych podujatí, ktoré potrvajú 19 dní, začal zmesou známych vianočných melódií. Zaspievala ich spoločne s detským speváckym zborom Opery Štátneho divadla v Košiciach speváčka Dáška Kostovčík, známa zo skupiny Peter Bič Project.

Po tanečnej choreografii Súkromnej základnej umeleckej školy VIVA v Košiciach prišiel na pódium Mikuláš s čertom a anjelom, ktorí so sebou priviedli primátora mesta Košice Richarda Rašiho ako zástupcu hlavného organizátora Košických rozprávkových Vianoc a viceprezidenta spoločnosti U. S. Steel Košice Miroslava Kiráľvargu, predstaviteľa generálneho partnera. R. Raši pozval všetkých Košičanov a návštevníkov mesta na množstvo podujatí, ktoré budú súčasťou Košických rozprávkových Vianoc a upozornil na tohtoročnú novinku – nápadité svetelné inštalácie na Hlavnej ulici, ktoré ju doslova rozžiarili. A už v prvý deň urobili radosť mnohým Košičanom, pretože si pri nich viacerí, najmä mladí ľudia a rodiny s deťmi, robili spomienkové fotografie.

Po slávnostnom rozsvietení vianočného stromčeka symbolom košických Vianoc – malou Svetluškou, vystúpila na pódiu hviezda večera, populárna skupina HEX. Na Hlavnej ulici tak zavládla opäť sviatočná a očarujúca atmosféra, ktorú majú všetci Košičania tak radi.

Video si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=jL7yzNOsCe4