Prejsť na obsah

Košické nebo spestrili teplovzdušné balóny

Medzinárodná balónová fiesta, ktorá sa uskutočnila v Košiciach (11-14.6. 2014) pod záštitou primátora mesta Richarda Rašiho, zožala veľký úspech. 

Podujatiu, ktoré zorganizovali ADS ballooning, s.r.o. Košice a Balón klub Košice počasie prialo, a tak nečudo, že si ho pochvaľovali nielen piloti či posádky balónov, ale aj diváci z radov Košičanov.

Neviem či jestvuje ešte niečo úchvatnejšie, ako keď si môžete prezerať naše krásne, históriou voňajúce mesto z vtáčej perspektívy," zhodnotil primátor mesta Košice Richard Raši. „Nehovoriac o tom, že príchod balónistov z toľkých krajín do Košíc, opäť dokazuje a potvrdzuje, že si naše mesto získava čoraz viac priaznivcov a obdivovateľov minimálne v Európe a som tiež presvedčený o tom, že dobrý chýr o Košiciach zanesú vzduchoplavci do celého sveta."

Niekoľkodňový program balónovej fiesty bol už tradične veľmi bohatý. Košičania obdivovali balóny zo Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska, Rumunska, Holandska i Lotyšska, avšak zrejme najviac bodoval ten košický, v podobe klauna Bruna.