Prejsť na obsah

Košické deti sa vo svete nestratia

Takmer 40 žiakov zo 17 základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta ocenil dnes primátor Košíc František Knapík ďakovnými listami a vecnými cenami v rámci 2. ročníka projektu Mesto Košice deťom.
Do "top" skupiny z celkového počtu 20 000 košických školákov sa ocenení žiaci dostali vďaka svojej kreativite, usilovnosti a vzornej reprezentácii školy a mesta na regionálnej, republikovej i medzinárodnej úrovni.
Kým vlani primátor oceňoval žiakov najmä za športové výsledky, dnes to bolo za vedomosti a účasť na olympiádach. F. Knapík vo svojom príhovore povzbudil prítomných žiakov k napredovaniu v ich úsilí v rôznych predmetoch, poďakoval sa aj pedagógom a rodičom. „Košice potrebujú mladých nápaditých ľudí a vy ste tým potrebným potenciálom," dodal primátor.
"Cieľom projektu Mesto Košice deťom je podporiť starostlivosť o žiakov s mimoriadnym nadaním vo veku povinnej školskej dochádzky. Zatiaľ je starostlivosť o tieto deti obmedzená na výchovno-vzdelávacie aktivity, pričom úsilie učiteľov a žiakov nie je docenené výrazným vyzdvihovaním výsledkov ich činností a nie je dostatočne viditeľné ani na verejnosti," dodala poverená zastupovaním vedúceho oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Helena Jeníková.

Zdroj: TASR