Prejsť na obsah

Košické deti sa môžu tešiť z nového ihriska

Mesto Košice v minulosti viackrát deklarovalo, že má veľký záujem na obnove a budovaní detských ihrísk. Dôkazom, že mu na najmenších Košičanoch záleží je aj krásne nové ihrisko na Tatranskej ulici.

Výstavbu detského ihriska zrealizovalo Mesto Košice v spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach a finančnou podporou Nadácie SPP v priebehu rokov 2015 – 2016. Celková výška nákladov predstavovala sumu 7250 EUR. Ihrisko v rámci dvoch etáp výstavby dostalo nové hracie prvky: vežu, sklz, hojdačky, kladinu, lanovú časť aj zvieratká z pryžovej gumy. Na prvom mieste je bezpečnosť detí a pod hernú zostavu boli položené gumené rohože. Novú tvár dostalo i okolie, lákať budú pohodlné lavičky a svieža zeleň. 

Hlavným cieľom projektu bola výstavba detského ihriska a vybudovanie ďalšej bezpečnej oddychovej zóny, vytvorenie a zlepšenie podmienok pre športovú – relaxačnú činnosť a aktívne trávenie voľného času a to skrášlením obytnej zóny a upravením priestranstva a sprístupnením detského ihrisko čo najširšiemu počtu detí. 

Radosť z nového ihriska netajil primátor Košíc Richard Raši: „Máme tu veľmi šikovné deti, ktoré sa snažíme aktívne podporovať a vytvárať im možnosti na pohybové aktivity už od útleho veku. Verím, že vďaka novému detskému ihrisku vznikne oddychová zóna pre rodiny s deťmi a priestor pre vzájomnú komunikáciu a stretávanie sa."