Prejsť na obsah

Košické cesty sú zjazdné, prvé sypače vyrazili do ulíc o štvrtej ráno

Hoci ranné sneženie prekvapilo väčšinu Košičanov, hlavné cesty v meste ako aj všetky komunikácie, po ktorých premáva MHD boli zjazdné. Aj keď sa zimná údržba oficiálne skončila 31. marca, vedenie mesta sa vzhľadom na avizovanú predpoveď počasia dohodlo ešte v závere uplynulého týždňa so spoločnosťou Kosit na nasadení sypačov do košických ulíc.  

Prvé mechanizmy vyrazili do ulíc o štvrtej hodine ráno a sústreďovali sa na odhŕňanie snehu v smere na Jahodnú, Kavečany, Pereš a z kopcovitých úsekov trás MHD v meste na sídliskách Dargovských hrdinov a Sídlisko KVP. V predpoludňajších hodinách zabezpečuje údržbu ciest v Košiciach celkovo päť sypačov. Všetky cesty sú síce mokré, ale zjazdné.

Sneh sa postupne roztopí, no v noci hrozí poľadovica

Podľa údajov SHMÚ je v súčasnosti na košickom letisku 2 cm snehu, ktorý by sa mal postupne roztopiť. V noci by sa však teploty mali pohybovať hlbšie pod bodom mrazu a na niektorých miestach sa môže vyskytnúť poľadovica. Mesto po dohode s Kositom vyšle v nočných a večerných hodinách do košických ulíc štyri sypače. Tie by mali zabezpečiť zjazdnosť ciest v meste dnes v noci aj v priebehu stredy. Potom by mali byť v pohotovosti ešte dva sypače.  

Vzhľadom na aktuálnu poveternostnú situáciu mesto Košice oznamuje obyvateľom mestskej časti Staré mesto, že plánovaný zber posypového materiálu z tamojších chodníkov a ciest sa, ktoré sa malo uskutočniť oddnes do štvrtka 8. apríla, sa presúva na iný termín. O presnom dátume budeme informovať obyvateľov a vedenie MČ v nasledujúcich dňoch.