Prejsť na obsah

Košická rozprávková pošta rozdala peniaze z Primátorského punču

Peniaze vyzbierané počas predaja Primátorského punču rozdalo mesto Košice opäť tým, ktorí to najviac potrebujú. Úlohy poslov dobrých správ sa v nedeľu 26. januára počas koncertu Košická rozprávková pošta v Historickej radnici zhostili primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) a viceprimátori Lucia Gurbáľová (KDH) a Marcel Gibóda (nezávislý). Predajom primátorského punču sa podarilo v decembri 2019 vyzbierať vyše ako 20 000 eur. Tieto peniaze rovným dielom rozdelili medzi štyri inštitúcie, ktoré sa venujú pomoci iným.

Celý uplynulý rok sa niesol v znamení dobrovoľníctva a charitatívnych podujatí

„Dnešný večer bol hlavne o tom, že sme mohli vyhodnotiť zbierku z Košických rozprávkových Vianoc ako úspešnú. Peniaze zo zbierky sme dnes mali možnosť slávnostne odovzdať tým, ktorých sme vybrali a verím, že sme tým urobili radosť. Nejde ale len o tú zbierku, ktorú sme dnes rozdali, ale zároveň sa celý rok niesol v téme dobrovoľníctva a charitatívnych zbierok. Verím, že v tom budeme pokračovať aj v tomto roku,“ povedal po koncerte primátor Jaroslav Polaček.

O sprievodný program Košickej rozprávkovej pošty sa postaralo tanečné štúdio Adriany Vrbovej, speváčka Veronika Rabada so svojou skupinou, Martin Harich a Petra Černoocká. Hudobníci mali príležitosť si zahrať aj s Košickým komorným orchestrom pod vedením Igora Dohoviča. Divákov večerom sprevádzal moderátor Richard Herrgott. 

Košice pomáhali nielen Primátorskym punčom

Celý rok 2019 sa v Košiciach niesol v znamení dobrých skutkov a pomoci druhým. „Spustili sme projekt polievka svätej Alžbety, pri príležitosti vyhlásenia svätej Alžbety za patrónku mesta, ale aj ďalšie, napríklad 50 000 eur, ktoré sme poslali na pomoc Prešovu. Som rád, že Košičania sa vedia dať dokopy, nemyslia len na seba a sú ochotní prispievať. Vyzbieralo sa približne o tritisíc eur viac ako minulý rok. Mojou víziou je, aby sa budúci rok vyzbieralo opäť viac, aby tá pomoc mohla mať čoraz väčší dopad,“ dodal primátor.

Vybranými inštitúciami, ktoré mesto obdarovalo poukážkou na viac ako 5-tisíc eur sú tento rok Arcidiecézna charita Košice, Vysoko špecializovaný odborný ústav geriatrický svätého Lukáša v Košiciach, Domov sociálnych služieb DOMKO v Košiciach a ETP Slovensko. Získané financie chcú tieto organizácie investovať najmä do nového vybavenia, čím budú môcť zlepšiť aj prácu so svojimi klientmi.