Prejsť na obsah

Košice v kampani „Zdravo, chutne a aktívne“

Mesto Košice sa zapája do aktuálne prebiehajúceho 4. ročníka kampane „Zdravo, chutne a aktívne", ktorá prebieha od 29. 10. do 11. 12. 2009. Celoslovenská kampaň je zameraná na propagovanie zdravej výživy, životného štýlu a pohybu a jej súčasťou sú prednášky, ochutnávky, pohybové aktivity a súťaž.

Kampaň je podporená Svetovou zdravotníckou organizáciou OSN v Slovenskej republike so sídlom v Bratislave a kanceláriou Zdravé mesto Bratislava.

Táto kampaň je v súlade s Programom hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Košice, kde v programe Zdravé mesto je špecifikovaný Cieľ č. 1: „Skvalitniť podmienky pre zlepšovanie zdravia obyvateľov mesta prostredníctvom aktívneho oddychu", Opatrenie 1.2.: „Zvýšenie osvety a výchovy k prevencii a uvedomovaniu obyvateľov v starostlivosti o vlastné zdravie".

V rámci dnešnej tlačovej konferencie ku kampani „Zdravo, chutne a aktívne" informoval mestský poslanec MUDr. Norbert Lukán, PhD., predseda správnej rady Fondu zdravia mesta Košice, o tohtoročnej činnosti tohto košického fondu. „Na rok 2009 Fond zdravia mesta Košice vyhlásil grantový program pod názvom ´Aktivity a osveta spojené so životným štýlom a zdravím´. V rámci projektu bolo možné žiadať finančnú dotáciu maximálne vo výške 750 eur na podporu aktivít zdravého životného štýlu a zdravia. O grant požiadalo 15 subjektov, z toho fond podporí 7 projektov," uviedol predseda správnej rady fondu Norbert Lukán.

Fond zdravia mesta Košice, n. f., založila samospráva v roku 1998. Cieľom fondu je aktívne zapojenie obyvateľov mesta do ochrany a tvorby životného prostredia, ochrany a podpory zdravia, eliminovanie rizikových faktorov zdravia a zlepšovanie zdravotného stavu jeho obyvateľov. Fond udeľuje granty fyzickým a právnickým osobám na projekty, ktoré sú v súlade s cieľmi fondu.

Viac informácií o Fonde zdravia mesta Košice nájdete na:
http://www.kosice.sk/clanok.php?file=fond_zdravia_mesta_kosice.htm.

Viac informácií o kampani nájdete na:
http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.php?id_org=700000&id=11022567.

Kalendár podujatí v Košiciach:

Od štvrtka 29. 10. do soboty 7. 11. 2009:
Vo vybraných lekárňach Sun Pharma, v predajni Vitaland, na všetkých miestach, ktorých zoznam je uverejnený na www.zdravoachutne.sk v sekcii Náš tím, resp. u svojho obvodného lekára – úvodné meranie hmotnosti, zápis na súťažný kupón v publikácií Zdravo, chutne a aktívne alebo na súťažný kupón, ktorý si záujemca môže stiahnuť na www.zdravoachutne.sk

Piatok 6. 11. (15.00-19.00):
Billa, Trieda KVP, ochutnávky, úvodné meranie hmotnosti a tuku, zápis na súťažný kupón.

Utorok 10. 11. (15.00-18.00) - Bio deň:
Trieda KVP 1, DC Grunt 1, 1. poschodie, Veľká drogéria.

Sobota 28. 11. (10.00-18.00) - Deň pohybu a starostlivosti o telo:
Fit STUDIO, Cottbuská 36, ukážky cvičenia, poradenstvo, kontrola prístrojmi IN BODY 230.

Od stredy 2. 12. do piatku 11. 12. 2009:
Záverečné meranie hmotnosti a zápis na súťažný kupón vo vybraných lekárňach Sun Pharma, v predajni Vitaland a na všetkých miestach, ktorých zoznam je na www.zdravoachutne.sk v sekcii Náš tím.