Prejsť na obsah

Košice sú najlepším mestom športu v Európe

Zástupcovia mesta Košice – viceprimátorka Renáta Lenártová a koordinátor projektu Košice – Európske mesto športu 2016 Ivan Šulek 16. novembra 2016 večer prevzali v sále Európskeho parlamentu v Bruseli ocenenie Najlepšie Európske mesto športu 2016 - Best European City of Sport 2016. Uznanie a vlajku im odovzdali zástupcovia organizácie ACES Europe za prítomnosti eurokomisára pre vzdelávanie, kultúru a šport Tibora Navracsicsa.

Slávnostného aktu sa zúčastnila aj poslankyňa Európskeho parlamentu, Košičanka Monika Smolková, podľa ktorej sa Košice stali za ostatný rok najčastejšie spomínaným mestom v Európskom parlamente. Ocenenie Najlepšie Európske mesto športu 2016 získali Košice v konkurencii devätnástich európskych miest, ktoré sú v tomto roku nositeľmi tohto titulu.

Košice sú najlepším mestom športu v Európe a to je veľký úspech. Ďakujem všetkým Košičanom, vďaka ktorým sme toto ocenenie získali a verím, že sa z neho tešia rovnako ako ja a moji kolegovia. Teraz odovzdávame štafetu Banskej Bystrici, budúcoročnému Európskemu mestu športu a budeme jej držať palce, aby bola rovnako úspešná ako Košice," povedal primátor mesta Košice Richard Raši.