Prejsť na obsah

Košice sa prezentovali na ITF Slovakiatour 2009

Mesto Košice sa v závere minulého týždňa zúčastnilo na najväčšom domácom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý sa konal už po 15krát v Bratislave. Košice sa prezentovali v stánku Košického samosprávneho kraja spolu s ostatnými regiónmi východného Slovenska. Záujem získať informácie o našom meste prejavili okrem návštevníkov aj zástupcovia domácich a zahraničných médií. Náš stánok neobišli ani významné osobnosti z oblasti cestovného ruchu a verejného života. V otázkach návštevníkov rezonovala najmä úspešná kandidatúra Košíc na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013.

Samotný veľtrh mal u odbornej, ale aj laickej verejnosti veľký úspech. Predstavilo sa na ňom dovedna 889 vystavovateľov z 35 krajín. Na tento ročník prišiel aj rekordný počet 65.124 návštevníkov. Košice na veľtrhu predstavili širokú ponuku propagačných materiálov. Ako novinku uviedli na trh turistického sprievodcu pod názvom CITY GUIDE. V minulosti patril práve tento segment medzi hlavné nedostatky, na ktoré poukazovali zahraniční návštevníci. Turistický sprievodca v slovensko-anglickej mutácii bude okrem domácich a zahraničných veľtrhov cestovného ruchu bezplatne k dispozícii v Informačnom centre mesta Košice, v ubytovacích zariadeniach a na ďalších turisticky exponovaných miestach v meste.

Expozíciu Košíc si budú môcť pozrieť aj Košičania v zrekonštruovaných priestoroch Domu techniky na výstave cestovného ruchu KOŠICE TOUR, ktorá sa koná v termíne 28. -30. januára 2009.

Zdroj: Martin Hézsely, ICMK