Prejsť na obsah

Košice sa otvárajú svetu

Z Košíc sa najnovšie lieta do svetových metropol. Slávnostné otvorenie novej základne spoločnosti Wizz Air, ktorá mala byť pripravená v septembri, sa z dôvodu veľkého záujmu konalo už 5 júna. Súčasťou otvorenia bol aj inauguračný let z Košíc do mekky módy Milána (Bergamo) a na nedeľu je naplánovaný prvý let do mesta dýchajúceho históriou- Sheffieldu (Doncaster).

Na Košickom letisku bude mať svoje sídlo lietadlo Airbus A320. Wizz Air zároveň rozšíril ponuky letov z východoslovenskej metropoly. Lietadlá spoločnosti budú do Milána a Doncastru lietať dvakrát do týždňa, čo so zvýšením počtu letov do Londýna znamená spolu 14 letov za týždeň. V minulom roku bolo Košické letisko najvrchnejšie rastúcim letiskom v Európe s vyše 350 tisíc vybavenými cestujúcich a to znamenalo viac ako 50% medziročný nárast.

Podľa primátora Richarda Rašiho je otvorenie novej základne Wizz Airu v Košiciach veľký úspech a potvrdenie toho, že spolu s letiskom a ďalšími partnermi sú na správnej ceste k výraznému zlepšeniu leteckej dostupnosti Košíc. „Pevne dúfam, že nové letecké linky prinesú do regiónu východného Slovenska zvýšenie cestovného ruchu, ako aj obchodných vzťahov a umožnia rozvoj ďalšej spolupráce medzi krajinami. Som presvedčený, že sedem pravidelných priamych liniek pomôže Košiciam v ďalšom dynamickom napredovaní," uviedol primátor. Rašiho slová potvrdil i predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler. "Dnes oslavujeme významný míľnik pre letisko Košice, mesto Košice a pre celý región. My, letisko Košice, sme hrdí na to, že môžeme slúžiť ako vstupná brána do najdynamickejšieho sa rozvíjajúceho mesta na Slovensku. Letecká doprava a letecká dostupnosť je nevyhnutnou esenciou pre ekonomický rozvoj každého regiónu," povedal Dandler a dodal, že nová základňa otvorí i možnosti pre jednoduchšie zavádzanie letov do nových destinácii.

V budúcnosti by sa tak Košičania mohli dočkať leteckého spojenia s niektorým významným nemeckým mestom.