Prejsť na obsah

Košice ako prvé na Slovensku postavili profesionálny inline ovál

Košický primátor Richard Raši spoločne s viceprimátorkou Renátou Lenártovou slávnostne otvorili prvú profesionálnu inline dráhu na Slovensku, ktorá vyrástla na základnej škole na Bukoveckej ulici. Škola tak realizovala investíciu na ktorú dostala dotáciu od Vlády SR vo výške 30-tisíc eur na výstavbu športoviska.

Som naozaj potešený, že sa Košice môžu popýšiť prvou slovenskou profi dráhou. Radosť je o to väčšia, že sa postavila na ZŠ Bukovecká, kde inline korčuliari žnú úspechy nielen na domácich, ale už aj na zahraničných podujatiach. Verím, že táto dráha pritiahne nielen žiakov školy, ale aj širokú verejnosť a v novom roku spolu ukážeme, že titul Európske mesto športu patrí Košiciam oprávnene,"  konštatoval primátor.

Na nevyužívanom školskom ihrisku za školou vznikol profesionálny inline ovál. Dráha s dĺžkou 194 metrov má špeciálny povrch, zároveň je klopená s dynamickým tvarom, ktorá poslúži na trénovanie detí a športovcov, ale aj verejnosti, aby si v meste športu prišli na svoje naozaj všetci. Na škole približne tri roky funguje krúžok inline korčuliarov, ktorým sa podarilo získať i ocenenia na medzinárodných pretekoch. Ovál poslúži teda mladým korčuliarom, ktorí doteraz trénovali v telocvični alebo na asfaltovom chodníku na hrádzi Hornádu.

Na ovále sa budú môcť konať športové súťaže ako Majstrovstvá Slovenska, Školská športová liga i ďalšie podujatia. Dráhu využijú aj žiaci školy na hodinách telesnej a športovej výchovy. Okrem nich si na ovále bude môcť zakorčuľovať aj verejnosť za symbolický poplatok.