Prejsť na obsah

Košice ako prvé mesto na Slovensku pripravilo seminár k Zákonu o športe

Na minulotýždňovom seminári k novému Zákonu o športe, ktorý zorganizovalo mesto Košice pre všetky športové organizácie v Košiciach a okolí, sa zúčastnilo 168 účastníkov. Po dvanástich hodinách prednášok prišli na rad otázky na samotných tvorcov zákona, teda na pracovnú skupinu pod vedením Petra Sepešiho, ktorá poskytla adekvátne odpovede.

Seminár teda splnil účel a účastníkom poslúžil na doplnenie, či ozrejmenie jednotlivých článkov zákona (http://www.zakonypreludi.sk/zz/2015-440). 

Jeho tvorcovia ocenili aktivitu a prístup mesta Košice, ktoré ako prvé na Slovensku pripravilo takúto ponuku pre športové organizácie. „Veľmi ma teší, že sa tento seminár stretol s pozitívnymi ohlasmi na strane organizátora, ale aj účastníkov, ktorí nabrali vedomosti o tom, kde môžu nájsť všetky potrebné informácie k jednotlivým témam a zároveň im bola predstavená stránka a aplikácia webového portálu Košice Európske mesto športu 2016. Dozvedeli sa, kto je spôsobilý byť prijímateľom verejných prostriedkov, ako majú vyzerať stanovy športových organizácií po novom, kto musí zriadiť funkciu kontrolóra v športe, ako bude fungovať informačný systém v športe a jeho výkazníctvo, niečo o zmluvných vzťahoch športovcov s klubmi a na záver i o téme sponzorstvo a dobrovoľníctvo," konštatoval košický primátor Richard Raši.