Prejsť na obsah

Košice a Bratislava dejiskom šampionátu 2011

Rozhodol o tom v piatok 19. mája výročný kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) na svojom zasadaní v lotyšskej Rige. Projekt Bratislava-Košice uspel 70 hlasmi zo 104 v 1. kole, keď Fíni sa vzdali, Maďari získali 14 a Švédi 20 hlasov.
Rozhodnutie výročného kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) z lotyšskej Rigy, aby sa Majstrovstvá sveta 2011 uskutočnili v Košiciach a Bratislave s veľkým potešením privítal aj košický primátor František Knapík: „Je to potešujúca správa pre Slovensko i našu metropolu východu. Košice sú hokejovým mestom, v ktorom vyrástlo veľa skvelých športovcov. Som presvedčený, že pre šampionát svetového významu dokážeme vytvoriť dobrú atmosféru a dôstojné podmienky. Naša nová hokejová Steel Aréna určite nesklame najlepších svetových hokejistov a priláka pozornosť športových priaznivcov z celého sveta. Bude to tiež skvelá príležitosť reprezentácie Košíc počas tohto medzinárodného športového podujatia, v kultúrnom aj v spoločenskom význame. Verím, že za pomoci vlády a s podporou Slovenského zväzu ľadového hokeja vybudujeme pre toto významné podujatie aj primerané zázemie pre všetkých priaznivcov hokeja, ktorí v roku 2011 Košice navštívia. Vnímam to aj ako silný impulz pre investorov, v Košiciach a na východe Slovenska. Mesto potrebuje nové hotely a modernú sieť služieb všetkého druhu. Nebude to ľahké, ale ani nemožné. Do práce sa treba pustiť okamžite. Majstrovstvá budú navyše veľkým povzbudením pre rozvoj športu v našom meste a v celom východoslovenskom regióne.“

Vincent Lukáč, bývalý reprezentant: "Predpokladal som toto rozhodnutie o pridelení MS Slovensku. Dostali sme sa medzi svetovú hokejovú špičku, čo určite zavážilo pri rozhodovaní o dejisku MS. Nezanedbateľné je to, že na Slovensku v blízkej dobe pribudne aspoň jeden nový zimný štadión a ďalšie objekty, ktoré s o šampionátom súvisia. Som veľmi šťastný, že naša diplomacia takto zabodovala. Veľmi sa teším na tieto majstrovstvá sveta a najradšej by som bol osobne pri tom."
Igor Liba, bývalý reprezentant: "Je to super pre celé Slovensko, ale i našu ekonomiku. Už sme na Slovensku zorganizovali veľa významných podujatí, a keď to dokázali Lotyši, určite to zvládnu aj Slováci. Vďaka MS sa zvýši aj motivácia pre mladú generáciu zaujímajúcu sa o hokej, lebo na vlastné oči vidieť svetové hviezdy a precítiť atmosféru šampionátu je niečo úplne iné ako sledovať to pri televízore. Už sa na tieto majstrovstvá teším."
Zdroj - TASR