Prejsť na obsah

Košičania veľkolepo oslávili príchod nového roka

Posledný deň roka 2013 bol v Košiciach plný zábavy, bohatého programu a priateľských stretnutí. Oslavy Silvestra prebiehali nielen v súkromí a v podnikoch, ale aj na podujatiach v historickom centre, v rámci ktorého sa so starým rokom lúčilo spoločne s množstvom Košičanov aj vedenie mesta.

Oslavy začali už v predpoludňajších hodinách, kedy sa v priestoroch Historickej radnice konal Detský Silvester, ktorého hlavným organizátorom je Mesto Košice. Originálna košická detská oslava príchodu Nového roka 2014 bola plná rozprávok, pesničiek a prekvapení. Primátor zaželal tým najmenším krásny nový rok, v znamení splnených prianí. Pred večerom už tradične navštívil U. S. Steel Košice, aby spoločne s vedením spoločnosti v posledný deň roka pozdravil pracovníkov poobedňajšej zmeny.
V tom čase už na pódiu pri Imaculate vrcholili posledné prípravy na Silvestrovský program. Výborná atmosféra, množstvo účinkujúcich, medzi ktorými nechýbali napríklad obľúbené kapely Drišľak a Polemic, priniesli na košickú Hlavnú ulicu dobrú zábavu. Nový rok privítal primátor a viceprimátori spoločne s Košičanmi. Zaujímavým prekvapením bol i veľkolepý ohňostroj, ktorý bol bodkou za oslavami. „Každému želám v prvom rade pevné zdravie a nášmu krásnemu mestu a všetkým jeho obyvateľom, aby aj nový rok bol minimálne tak úspešný, zaujímavý a výnimočný, ako rok 2013, s ktorými sme sa rozlúčili len pred niekoľkými minútami," povedal primátor Richard Raši.
O pár hodín neskôr na neonatologickom oddelení Fakultnej nemocnice L. Pasteura privítal a obdaroval malého Miška, prvého Košičana narodeného v roku 2014.