Prejsť na obsah

Košičania so sluchovým postihnutím si odteraz na magistráte vybavia svoje žiadosti omnoho jednoduchšie

Kancelária prvého kontaktu na Magistráte mesta Košice na Triede SNP 48 zlepšuje svoj servis. Päť pracovísk je od utorka vybavených obojsmerným prepážkovým mikrofónom GM-20P, ktorý občanom pri oddeľovacích prepážkach uľahčuje komunikáciu s úradníkmi. 

Mesto pri výbere vychádzalo z technologicky dostupných riešení, pričom zaobstaralo 6 kusov mikrofónov, z ktorých jeden zostáva v zálohe pre prípad poruchy. Cena jedného zariadenia predstavovala 95 eur s DPH.

Prístroj ponúka možnosť regulácie interného a externého reproduktora tak, aby mohli občania s obmedzenou sluchovou schopnosťou vybaviť svoje požiadavky komfortnejšie. Súčasťou zariadenia je aj tlačidlo na privolanie „obsluhy“. 

“Na jednom z posledných stretnutí debarierizačnej komisie sme hovorili aj o tom, ako zlepšiť podmienky vybavovania žiadostí pre znevýhodnených Košičanov priamo na magistráte. Práve zabezpečenie týchto prístrojov je jednou z vecí, ktoré by k tomu mali dopomôcť. Teším sa, že sa týmito krokmi posúvame k celkovej debarierizácii mestského prostredia a verím, že čoskoro budem môcť informovať o ďalších realizovaných zámeroch,” informovala námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová (KDH)

Prepážkový interkom pozostávajúci z interného stolového mikrofónu a externého komunikačného systému uľahčuje komunikáciu pri oddeľovacích prepážkach alebo ochrannom skle aj v bankách, kinách či na parkoviskách.

Kancelária prvého kontaktu Magistrátu mesta Košice je občanom k dispozícii každý pracovný deň v úradných hodinách

Pondelok

   8.00 - 15.30 hod.

Utorok

   8.00 - 15.30 hod.

Streda

   8.00 - 18.00 hod.

Štvrtok

   8.00 - 15.30 hod.

Piatok

   8.00 - 14.30 hod.