Prejsť na obsah

Košičania si aj tento rok môžu prenajať vianočný stromček

Už po štvrtýkrát ponúka Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach možnosť prenájmu vianočného stromčeka v kontajneri.

„V praxi to znamená, že záujemca bude mať istý čas doma živý vianočný stromček, ktorý po sviatkoch neskončí v odpadovom koši, ale vráti sa do svojho prirodzeného prostredia tak, aby mohol spríjemňovať prostredie aj v budúcnosti," povedal riaditeľ SMsZ Róbert Trtík. Ako zdôraznil, podnik sa tak snaží vyjsť v ústrety tým zákazníkom, ktorí uprednostňujú environmentálny prístup k prežitiu najkrajších sviatkov, ale nechcú si zakúpiť umelý stromček.

Vzhľadom na kladné ohlasy, veľký záujem a spokojnosť zákazníkov, prinesú pracovníci SMsZ vianočný stromček záujemcom priamo až domov. Dovoz a odvoz je však zdarma len v rámci mesta Košice a jeho okolitých priľahlých mestských častí.

„Keďže nám záleží na tom, aby naši zákazníci boli čo najspokojnejší, pripravili sme v tomto roku jednu novinku," pripomenul riaditeľ SMsZ. Ako dodal, ide možnosť zakúpenia ozdobného obalu na kontajner, v ktorom je vianočný stromček. Tieto budú k nahliadnutiu pri preberaní stromčekov.

SMsZ má v ponuke 100 kusov stromčekov smreka pichľavého v nádobách, vo veľkosti 120 až 150 cm.

Záujemcovia si ich budú môcť formou e-shopu objednať už od 15. novembra. Otvára sa tak možnosť v pohodlí domova si vybrať svoj stromček na fotogalérii z webovej stránky Správy mestskej zelene v Košiciach a v časovom predstihu si ho zarezervovať. Rozvoz sa uskutoční v termíne od 12. do 16. decembra, pričom dĺžka prenájmu je do konca tretieho týždňa roku 2017.

Cena za prenájom stromčeka je 29 eur.

Zákazník počas prenájmu môže poslať na email smsz@smsz.sk, alebo dlhosova@smsz.sk, fotografiu svojho ozdobeného stromčeka a zapojiť sa do súťaže Výber najkrajšieho vianočného stromčeka. Víťaz získava na ďalší rok prenájom na jeden kus stromčeka zdarma. Meno víťaza bude uverejnené 30. januára 2017 na stránke vianocnestromceky.smsz.sk. Navyše sa 15.decembra, za účasti riaditeľa organizácie, vylosuje výherné číslo z objednaných stromčekov. Zákazník, ktorý bude mať objednaný stromček pod víťazným číslom, získava prenájom na obdobie tohtoročných Vianoc zdarma.

Poznámka: v súčasnej dobe sa stromčeky na stránke SMsZ  javia ako zarezervované. Pre záujemcov budú uvoľnené 15. novembra.

Zdroj: Správa mestskej zelene