Prejsť na obsah

Košičania sa pokúsia prekonať Guinessov rekord v nonstop 24 hodinovom korčuľovaní

Už len pár dní si mesto Košice bude užívať titul Najlepšie Európske mesto športu 2016. Posledným veľkým podujatím bude pokus o prekonanie Guinessovho rekordu v nonstop 24 hodinovom korčuľovaní. Štartujeme 28. decembra o 16.00 hod. v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici.

Domáci Košičania, ale aj návštevníci mesta a obyvatelia okolitých obcí a miest sa môžu stať súčasťou originálneho podujatia. Všetci sa spoločne pokúsime prekonať dva slovenské rekordy: v počte zúčastnených a v počte nakorčuľovaných kilometrov. V oboch disciplínach sa pokúsime aj o prekonanie Guinessovho rekordu.

Podmienkou splnenia rekordu je, aby počas 24 hodín bol nepretržite na ľadovej ploche aspoň jeden korčuliar. Zaregistrovať sa môžete vopred, príp. priamo na mieste počas konania akcie. Čaká na vás zaujímavý program, najmä vo večerných hodinách.

Vo februári sa konal prvý ročník tohto športového podujatia, pričom Košice si pripísali dva ustanovujúce slovenské rekordy. Počas 24 hodín nakorčuľovalo 1610 účastníkov dohromady 1298 kilometrov. 

Zaregistrovať sa môžete tu: 

http://www.kk-sporttiming.com/pretek-303/non-stop-24-hodinove-korculovanie