Prejsť na obsah

Košičania sa môžu tešiť z novej leteckej linky

Už od marca 2016 budú mať cestujúci z Košíc možnosť navštíviť Varšavu a množstvo európskych a poľských destinácií na palube poľských aerolínií LOT. Jedna z najstarších leteckých spoločností na svete ponúka bohatú sieť destinácií, excelentné služby, efektívne a pohodlné prestupovanie na svojom letisku vo Varšave a najkratší letový čas do viacerých miest v Európe.

LOT bude prevádzkovať lety do Košíc moderným lietadlom typu Bombardier Q 400 s kapacitou 78 sedadiel šesťkrát týždenne. Odlety z Košíc sú naplánované na 5:35 ráno a spiatočné lety budú z Varšavy štartovať večer o 22:35. Vďaka takto nastavenému letovému poriadku budú môcť cestujúci využívať všetky nadväzné ranné odlety a večerné prílety v rámci Európy, čo umožní biznis cestujúcim absolvovať služobné cesty v priebehu jedného dňa. Najzaujímavejšie európske destinácie budú mať Košičania na dosah vďaka krátkemu a pohodlnému prestupovaniu na letisku vo Varšave, kde LOT ponúka prestupový čas už od 30 minút.

O nových možnostiach cestovania z Košíc informovali na tlačovej besede v priestoroch Kulturparku predstavitelia leteckej spoločnosti LOT, zástupcovia košického letiska a vedenia mesta Košice. Všetci sa zhodli, že príchod novej leteckej spoločnosti a zriadenie pravidelnej linky z Košíc do Varšavy bude pre mesto veľkým prínosom.

"LOT ako nový dopravca a Varšava ako nová destinácia je fantastická správa pre množstvo cestujúcich. Obchodní cestujúci na ceste z/do Varšavy môžu využiť komfortnejší a rýchlejší spôsob dopravy a výrazne rozšírená je aj ponuka transferových destinácií. Cestujúci letiaci za oddychom a spoznávaním nájdu nádherné podmienky pre relax na oboch stranách linky. Srdečne vítame LOT na letisku Košice!" povedal predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej.

Prvý let na novej linke je naplánovaný na 28. marca 2016, čo znamená, že od letného letového poriadku 2016 sa bude z Košíc na celoročných pravidelných linkách lietať do deviatich destinácií: Varšava, Viedeň, Praha, Kyjev, Bratislava, Londýn Luton, Doncaster Sheffield, Miláno Bergamo a Bristol.

"S príchodom spoločnosti LOT získavajú Košice a celé východné Slovensko už tretieho sieťového dopravcu, čím sa nemôže pochváliť žiadne iné mesto na Slovensku. Som veľmi rád, že Košice sa nespájajú iba s Varšavou, ale aj s vyše 60-timi destináciami na troch kontinentoch, ktoré má LOT vo svojej ponuke. Verím, že vďaka leteckej linke Varšava – Košice množstvo poľských turistov objaví naše krásne mesto a priľahlý region," povedal Richard Raši, primátor mesta Košice.

"Poľsko je druhým najväčším zdrojovým trhom pre príjazdový cestovný ruch na Slovensku. Zavedenie celoročnej priamej linky z Varšavy do Košíc vo vysokej frekvencii šiestich letov týždenne predstavuje ohromný potenciál na ešte vyšší prílev poľských turistov, z ktorého môžu profitovať nielen Košice, ale aj celé východné Slovensko, vrátane Vysokých Tatier,"poznamenala Renáta Lenártová, viceprimátorka mesta Košice a predsedníčka predstavenstva Košice Turizmus