Prejsť na obsah

Kampaň 2013: ODSTRÁŇ OBEZITU

Základná škola Masarykova 19/A, Košice sa pripojila ku kampani " Odstráň obezitu".

1. V stredu 16. októbra 2013 – Na prvej vyučovacej hodine odznela  rozhlasová relácia zameraná na zdravú výživu, konzumáciu zdraviu prospešných jedál spojená s následnou diskusiou na danú tému v triedach.

2. V čase od 23.9. do 11.10.2013 prebehla výtvarná súťaž na tému „ Zdravá výživa – odstráň obezitu", najlepšie práce sú vystavené na chodbe školy.

3. Žiacky parlament zrealizoval vedomostný kvíz na tému správnej výživy, do ktorého sa zapojilo 28 žiakov. Najúspešnejší žiaci dostali 16.10.2013 diplomy.

4. Spoločné pohybové aktivity počas prestávok dňa 16.10.2013: cvičenie na multifunkčnom ihrisku, pred školou a na chodbe školy – zapojilo sa 253 žiakov  školy.

5. V školskej jedálni bol v jedálnom lístku zaradený obed navrhnutý Refreátom školstva, športu a mládeže MMk pre všetký školské jedálne:
Desiata:     celozrnný chlieb so špenátovou nátierkou, mlieko
Obed:        polievka hrachová so zeleninou, Nákyp z rybacieho filé so syrom, zemiaková kaša, šalát cviklový s jablkami, banán


Žiaci a pedagógovia aktívne podporili kampaň" odstráň obezitu". Uvedomujú si, že v súčasnosti pribúda obéznych žiakov nielen z dôvodu zlých stravovacích návykov, ale aj z dôvodu  nízkej - minimálnej  pohybovej  aktivity.

Vedenie školy  a pedagógovia aj v budúcnosti  budú podobné aktivity pripravovať a realizovať.


PaedDr.Radoslav Lukács
riaditeľ školy